Blog posts

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Bakverk, Frokost, Helg
glutenfrie amerikanske pannekaker

Glutenfrie amerikanske pannekaker er en perfekt start på helgen. Du scorer i hvert fall mange #mamma #pappapoeng med de. Defintivt barnas favoritt. Tradisjonelt serveres de med lønnesirup og bacon, en nydelig kombinasjon, men vi gikk for friske bær og honning istedenfor. 

Du trenger:

  • 300 gr glutenfritt mel. Eks Toro lys melblanding.
  • 3 dl melk
  • 50 gr smør
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • lønnesirup /honning

+Smør til steking.

Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp sammen.

Bland sammen glf mel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg og melkeblandingen litt etter litt, rør til du har en jevn fin røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.

Husk at hvis røren blir for tynn har du i mere mel, og for tykk mer væske.

Smelt 1 ss skje smør i stekepannen. Stek pannekakene på middels varme. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du snu dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med friske bær og sirup.

Tips: bruk honning istedenfor sirup og finhakk forskjellige typer nøtter å ha over. Du kan også fint bruke glf havregryn / mandelmel etc for et sunnere alternativ. Melk og smør kan også fint byttes ut med et #melkefritt alternativ.

Lykke til!

pappa’n til Sevastianos

glutenfrie amerikanske pannekaker

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #amerikanske #pannekaker #glutenfri #frokost #lørdag #helg #akktiv #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #breakfast #american #pancakes #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *