Blog posts

Enkel Blåbærpai med glf havregryn

Enkel Blåbærpai med glf havregryn

Bakverk, Kaker / dessert

Denne er veldig enkel ( rask) å lage og den smaker utrolig godt. Spesielt godt er det med crunchy havregryn på toppen.

image

Du trenger;

  • 200 g frosne blåbær ( vi brukte mormor’s selvplukkede)
  • 1 ss sukker
  • 1 ss glutenfritt mel
  • 0,5 dl vann

 

  • 40 g glutenfrie havregryn
  • 1 ss sukker
  • 20 g ekte smør

Ha blåbær, sukker og vann i en kjele. Kok opp under omrøring, og la det koke ett par minutter. Ta kjelen av platen å tilsett 1 ss mel. Vispes inn. Den skal tykne.

Smelt smøret i en stekepanne & tilsett sukker og havregryn. Stekes under omrøring på middels varme til det får en fin jevn farge.

Ha blåbærblandingen over i former som toppes med havregryn.

Husk at sukker kan erstattes med sukrin eller annet søtningsmiddel.

Stekes på 175-180c i ca 15 min.

Godt, enkelt & sunt!

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *