Denne er veldig enkel ( rask) å lage og den smaker utrolig godt. Spesielt godt er det med crunchy havregryn på toppen.
Du trenger;
- 200 g frosne blåbær ( vi brukte mormor’s selvplukkede)
- 1 ss sukker
- 1 ss glutenfritt mel
- 0,5 dl vann
- 40 g glutenfrie havregryn
- 1 ss sukker
- 20 g ekte smør
Ha blåbær, sukker og vann i en kjele. Kok opp under omrøring, og la det koke ett par minutter. Ta kjelen av platen å tilsett 1 ss mel. Vispes inn. Den skal tykne.
Smelt smøret i en stekepanne & tilsett sukker og havregryn. Stekes under omrøring på middels varme til det får en fin jevn farge.
Ha blåbærblandingen over i former som toppes med havregryn.
Husk at sukker kan erstattes med sukrin eller annet søtningsmiddel.
Stekes på 175-180c i ca 15 min.
Godt, enkelt & sunt!
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
One Response