by

Fårikål

image

Fårikål er så godt på kalde høstkvelder. I ettermiddag har jeg og Sevastianos vært på pokemon jakt ( sammen med en drøss andre iskalde pappaer..) og da er det utrolig godt å komme inn til rykende varm fårikål. Den putrer på gryta mens du fanger Pokémons 🙂

På Meny/ Kiwi og Rema hvor vi stort sett handler på har de en egen disk med varer til 1/2 pris. Dette er varer som snart går ut på dato. Ved å kjøpe disse varene sparer du penger OG miljøet! I dag var det mengder av lam så vi fikk en diger kjele med fårikål til middag og det til under 100 lappen😉 Små gleder i hverdagen….

Så, du trenger;

  • 1 1/2-2 kg fårikålkjøtt
  • 1 1/2 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt glutenfritt lys melblanding  ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer.

image
Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

Kilde; matprat.no

#pappautengluten #matprat #kastmindre

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *