by

Fiskekaker

I dag har vi laget fiskekaker. Det er faktisk ikke så lett å lage som man skulle tro. Først ble “deigen” ganske flytende, men med en ss ekstra glf mel ble det litt bedre. Smaken var det imidlertid ikke noe å si på. Tro meg, de smaker mye bedre enn det ser ut som😉

Vi serverte fiskekakene med en råkostsalat av kål og gulrot skåret i strimler. Ha 3 ss olivenolje og 1 ss eddik over salaten. Krydre med salt og pepper.

Og husk at fiskekaker er ett supert matpakketips! Gjerne med agurk og gulrot skåret i “staver”.

Du trenger:

  • 400 g hvit fisk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 ss glf mel/ maizena
  • 1 dl melk
  • 1⁄4 ts malt hvit pepper
  • 2 ss finsnittet purre
  • 2 ss finhakket løk/ vårløk
  • 1 stk egg
  • salt/ pepper/ sitronpepper
  • 2 ss margarin , til steking. Event olje.

image

 

Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.

image

Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side.

imageimage

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

Kilde og oppskrift; matprat.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *