by

Fiskesuppe med blåskjell.

image

  • 1 kg blåskjell
  • 1-2 stk gulrot
  • 1/2 purre i skiver
  • 2 stilker hakket bladpersille, frisk
  • hvit og rød fisk. Vi brukte 1 stykke steinbitfilet og 2 stk laks.
  • 1 liten boks rensede reker
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl vann
  • 1 terning fiskebuljong, eller fiskekraft.
  • 2 dl kremfløte
  • salt/ pepper
  • 1 knivsodd chili

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Skjær gulrot og purre i skiver. Kok opp vin, vann og buljongterning/ fiskekraft.  Vend inn grønnsaker, hakket persille, fisk, reker og blåskjell, chili legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.

Spar noen av skjellene å bruk dem som pynt i suppen ved servering. Skjellene kan event lages for seg ved å frese hvitløk, purre, chili og hvitløk og litt hvitvin i en kjele. Tilsett skjellene og damp de åpne. Hell det så over i fiskesuppen. Den kraften som blir igjen fra dampede blåskjell er perfekt som base i en fiskesuppe.

Serveres med glutenfrie pitabrød og godt smør. Oppskrift på pitabrød finner du her;

Glutenfrie pitabrød. Må prøves!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *