Blog posts

Fritert scampi. Glutenfri selvfølgelig

Fritert scampi. Glutenfri selvfølgelig

Dipp, Helg, Middagstips, Suppe / saus

Klart du kan spise fritert scampi selv om du har cøliaki/glutenallergi. Dette var lett å lage, men husk at når du friterer scampiene blir oljen veldig varm, og den kan sprute litt. Lurt å holde barna unna mens du steker.

Du trenger:

  • 500 gr scampi. Uten skall, men med “hale”
  • 1 kopp glutenfri lys melblanding. Semper
  • 1/2 kopp maismel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2-1 kopp iskaldt vann
  • 1 1/2 kopp olje til steking

Begynn med å tine scampiene. Ha så de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet, mengden avhenger så her må du fylle på til du har en tykk røre. Den skal være tykkere en en pannekakerøre. Sett røren i kjøleskapet i ca 20 minutter.

Varm oljen i en gryte eller i en stekepanne. Vend inn tinte scampi i røren å stek de i oljen. Dette går fort så det holder å steke 5 om gangen. La de renne av seg overflødig olje på ett kjøkkenpapir. Serveres straks med hjemmelaget chilisaus til.

Chilisaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 finhakket løk
  • 1/2 finhakket rød chili
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 4 ss finhakket koriander
  • 1 ss brunt sukker
  • Salt/pepper
  • 3 ss olje

Fres løk, chili og hvitløk i oljen til det har en gyllen farge. Ha i koriander å la det surre i ett 1/2 minutt før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke i ca 20 minutter. Avkjøl, og bruk en stavmikser for å oppnå rett konsistens. La sausen stå noen timer i kjøleskapet slik at smakene setter seg skikkelig.

Lykke til!

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #scampi #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #matbloggsentralen #godtno #matprat

 

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

5 Comments

  1. Cathrine
    19/05/2017 at 16:54
    Reply

    Det her gleder jeg meg til å prøve:) blir de ordentlig crispy?:)
    Kan ikke du legge en oppskrift på glutenfrie vårruller? 🙂

    • admin
      20/05/2017 at 05:56

      De ble crispy, skikkelig gode! Takk for tips om innlegg på vårruller:)

  2. Nynke Feenstra
    15/07/2017 at 15:18
    Reply

    Hva slags maismel bruker du? Du mener ikke maisena? HVor kjøper du det?

  3. Oddveig Hauge
    19/11/2017 at 13:12
    Reply

    Dette har jeg aldri gjort før så det klarer jeg sikkert
    Og det ble bare nydelig. Hadde retten med meg til en fest hvor alle bringer med seg noe. Det viste seg å være ei til med cøliaki der, og hun fikk stjerner i øynene da hun forsto at dette kunne hun også spise. Er ikke ofte slikt er for oss i slike sammenhenger, men det ble en suksess … alle skrøt av det. Superenkelt å lage, og det forble crispy selv om vi varmet det opp igjen der vi kom.
    Tusen takk for oppskrift som definitivt skal lages omigjen❤

    • admin
      19/11/2017 at 14:05

      Så bra! Det ble jeg veldig glad for å høre:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *