by

Glutenfri bløtkake

Glutenfritt sukkerbrød

Glutenfritt sukkerbrød er enkelt å lage og om du fyller du den med bær og krem får du en herlig festkake. Sukkerbrødet kan også spises som det er med litt melisglasur, eller du kan lage en marsipankake. Mange muligheter der altså. Vi valgte å lage en enkel bløtkake som passer perfekt på nasjonaldagen.

Du trenger:

  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 150 gr lys glutenfri melblanding
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • Frukt og bær. For eksempel: jordbær, blåbær, bringebær, kiwi og hermetisert frukt

Forvarm ovnen til 160 C

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til du får en luftig og "stiv" røre. Bruk en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver å rør videre i ett par minutter.

Ha røren i en smurt form (24 diameter) med ett bakepapir i bunnen av formen. Kaken stekes i ca 40 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist.

Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler, og fyll krem og bær i midten av kaken. Bruk ett par skjeer med laken fra hermetisert  ananas eller fersken over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. På toppen pynter du med krem og friske bær etter eget ønske.

 

Visp egg og sukker luftig
Ha kaken i en smurt form 24 cm
pappautengluten
Glutenfritt sukkerbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bløtekake #17mai #fest #kake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *