Blog posts

Glutenfri brioche

Glutenfri brioche

Uncategorized

Brioche er fransk gjærbakst på sitt aller beste og har du ikke laget det før skal du lage det nå. Lag brioche å server de nybakte til frokost med syltetøy, marmelade og/-eller ost. Søndagsfrokosten kan nesten ikke bli bedre.

Du trenger :

  • 60 gr romtemperert smør
  • 120 ml lunken melk
  • 2 egg pluss eggehviten av 1 egg. Spar plommen til pensling
  • 300 gr valgfritt glutenfritt mel
  • 70 gr melis
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • ts xantangum (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • Litt ekstra mel til utbaking

Pensling 1 eggeplomme og 2 ss melk pisket sammen.

Lunken melk, gjær og 1 ss melis røres sammen i en bakebolle. I en annen blander du sammen egg, mel, resten av melisen, bakepulver og xantangum. Rør alle ingrediensene godt sammen  og tilsett så smøret.  Deigen skal være klissete. Heves i minimum 2 timer.

Trill ut deigen til runde boller. Plasser bollene i et smurt muffinsbrett og pensle de med pisket eggeplomme og litt melk .

Etterheves i ca 30 minutter. Stek briochene på 180 C i ca 20-25 minutter til de har fått en gylden farge.

glutenfri brioche
glutenfri brioche
glutenfri brioche
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost
Serveres nybakte med smør, marmelade og/ eller ost

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #brioche #søndagsfrokost #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #dad #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *