Blog posts

Glutenfri brownie på 1-2-3

Glutenfri brownie på 1-2-3

Bakverk, Barnas kjøkken, Helg, Kaker / dessert
Glutenfrie brownie

Glutenfri brownie på 1-2-3. Denne lager du på ca 30 minutter inkludert steking. Noen oppskrifter blir til på veien og dette er en sånn. Jeg glemte bakepulveret i det som skulle bli sjokoladekake og vipps så fikk vi en rågod brownie!

Du trenger:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 200 g smør
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 4 dl lyst glutenfritt mel. Semper
  • eventuelt 2 dl hakkede valnøttkjerner  (vi droppet det)

 

  • 1 kurv friske bringebær/ jordbær
  • 2 ss melis

Forvarm ovnen til 160 C.

Smelt smøret og hakk sjokoladen. Bland sjokoladen inn i  smøret og rør til all sjokoladen har smeltet. Ha det over i en bakebolle og tilsett egg og sukker mens du visper godt. Bland inn melet ( og valnøttene) og rør godt til du har en en jevn fin røre.

Ha røren over i en smurt form kledd med bakepapir å stek kaken i ca 15 minutter. Avkjøl kaken og del den i biter. Strø over melis og pynt med friske bær.

Glutenfrie brownie
Glutenfrie brownie
Glutenfrie brownie

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #brownie #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #allerglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Gry Mikkelsen
    11/04/2018 at 20:14
    Reply

    Hei! Hvor stor form bruker du på browniesen?
    Mvh Gry

    • admin
      12/04/2018 at 05:57

      Hei, vi brukte en mindre, men burde brukt 25*35 da de ble litt for “tykke”. Lykke til!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *