by

Glutenfri ciabatta

glutenfrie ciabatta

Disse glutenfrie ciabattaene ble kjempegode, luftige og fikk en deilig sprø skorpe. De var i tillegg veldig enkle å lage. De smaker like godt om du fyller de med ost og skinke eller om du har det som tilbehør til supper og/eller salater.

Du trenger:

  • 500 gr  lys melblanding
  • 1 pk tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 3 ts salt
  • 4 ss rapsolje

Bland 2 dl av vannet med fiberhusk og gjær. Rør godt å la det stå i ett par minutter. Husk at fiberhusken sveller opp og får en litt geleaktig konsistens.

Ha 450 gr mel og salt i en bakebolle, bland inn resten av vannet og oljen. Tilsett vannet med fiberhusk og gjær. Nå kommer deigen til å se litt rar ut, men fortsett og kna for denne blir til den luftigste deigen jeg noen gang har laget. Du kan selvfølgelig også bruke en kjøkkenmaskin til dette. Spe på med resten av melet dersom det trengs.

Form 3 avlange ciabattabrød å legg de på ett stekebrett med bakepapir. La de få ett dryss av mel før steking.

La de heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 1 time. Stekes på 225 C i ca 20 minutter.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

Del deigen i tre emner
Del deigen i tre emner
form til avlange ciabatta
form til avlange ciabatta
hever greit...:)
hever greit...:)
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ciabatta #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakke #matpakketips #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #nrkmat  #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #bread #celiac

6 kommentarer


  1. // Svar

    Hvilken type lys melblanding er det du bruker?


    1. // Svar

      Hei, jeg har brukt Semper fin mix i denne.
      ,


  2. // Svar

    Ser du bruker kaldt vann. Vil brødene heve seg skikkelig da?


    1. // Svar

      Hei, ja de hever veldig bra! For mange år siden fikk jeg tips fra en italiensk kokk om at man bruker kaldt vann i ciabatta. Har gjort det siden og det har alltid fungert for oss. Lykke til!:)


  3. // Svar

    Steker du de med varmluft eller ikke


    1. // Svar

      Hei,
      Ja, vi steker nesten alltid med varmluft. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *