Glutenfri ciabatta

glutenfrie ciabatta
glutenfrie ciabatta

Disse glutenfrie ciabattaene ble kjempegode, luftige og fikk en deilig sprø skorpe. De var i tillegg veldig enkle å lage. De smaker like godt om du fyller de med ost og skinke eller om du har det som tilbehør til supper og/eller salater.

Du trenger:

  • 500 gr  lys melblanding
  • 1 pk tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 3 ts salt
  • 4 ss rapsolje

Bland 2 dl av vannet med fiberhusk og gjær. Rør godt å la det stå i ett par minutter. Husk at fiberhusken sveller opp og får en litt geleaktig konsistens.

Ha 450 gr mel og salt i en bakebolle, bland inn resten av vannet og oljen. Tilsett vannet med fiberhusk og gjær. Nå kommer deigen til å se litt rar ut, men fortsett og kna for denne blir til den luftigste deigen jeg noen gang har laget. Du kan selvfølgelig også bruke en kjøkkenmaskin til dette. Spe på med resten av melet dersom det trengs.

Form 3 avlange ciabattabrød å legg de på ett stekebrett med bakepapir. La de få ett dryss av mel før steking.

La de heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 1 time. Stekes på 225 C i ca 20 minutter.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

Del deigen i tre emner
Del deigen i tre emner
form til avlange ciabatta
form til avlange ciabatta
hever greit...:)
hever greit...:)
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ciabatta #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakke #matpakketips #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #nrkmat  #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #bread #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille