Blog posts

Glutenfri ciabatta

Glutenfri ciabatta

Bakverk, Brød/gjærdeig
glutenfrie ciabatta

Disse glutenfrie ciabattaene ble kjempegode, luftige og fikk en deilig sprø skorpe. De var i tillegg veldig enkle å lage. De smaker like godt om du fyller de med ost og skinke eller om du har det som tilbehør til supper og/eller salater.

Du trenger:

  • 500 gr  lys melblanding
  • 1 pk tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 3 ts salt
  • 4 ss rapsolje

Bland 2 dl av vannet med fiberhusk og gjær. Rør godt å la det stå i ett par minutter. Husk at fiberhusken sveller opp og får en litt geleaktig konsistens.

Ha 450 gr mel og salt i en bakebolle, bland inn resten av vannet og oljen. Tilsett vannet med fiberhusk og gjær. Nå kommer deigen til å se litt rar ut, men fortsett og kna for denne blir til den luftigste deigen jeg noen gang har laget. Du kan selvfølgelig også bruke en kjøkkenmaskin til dette. Spe på med resten av melet dersom det trengs.

Form 3 avlange ciabattabrød å legg de på ett stekebrett med bakepapir. La de få ett dryss av mel før steking.

La de heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 1 time. Stekes på 225 C i ca 20 minutter.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

Del deigen i tre emner
Del deigen i tre emner
form til avlange ciabatta
form til avlange ciabatta
hever greit...:)
hever greit...:)
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta
glutenfri ciabatta

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ciabatta #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakke #matpakketips #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #nrkmat  #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #bread #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

11 Comments

  1. Torbjørn
    04/09/2017 at 19:38
    Reply

    Hvilken type lys melblanding er det du bruker?

    • admin
      05/09/2017 at 05:11

      Hei, jeg har brukt Semper fin mix i denne.
      ,

  2. Tove
    11/01/2018 at 21:23
    Reply

    Ser du bruker kaldt vann. Vil brødene heve seg skikkelig da?

    • admin
      12/01/2018 at 08:15

      Hei, ja de hever veldig bra! For mange år siden fikk jeg tips fra en italiensk kokk om at man bruker kaldt vann i ciabatta. Har gjort det siden og det har alltid fungert for oss. Lykke til!:)

  3. Roshild
    13/01/2018 at 08:45
    Reply

    Steker du de med varmluft eller ikke

    • admin
      15/01/2018 at 15:51

      Hei,
      Ja, vi steker nesten alltid med varmluft. Lykke til!

  4. Jeanette
    17/01/2018 at 15:27
    Reply

    Disse bakte jeg i dag. Datteren min på 6 år elsket de

    • admin
      17/01/2018 at 16:19

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Så herlig at hun likte de:)

  5. Astrid
    14/07/2018 at 14:17
    Reply

    Går det han å bruke grov melblanding, som for eksempel: fiber brød fra det glutenfrieverkstedet?

    • Pappa uten gluten
      18/07/2018 at 10:28

      Det skal gå fint. Bare husk at deigen bør være mer “våt” enn tørr ved baking med grovere mel. Dette for at det ikke skal blir “hardt”.
      Få høre hvordan de ble:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *