by

Glutenfri eplekake med crust

pappautengluten.no

Glutenfri lun eplekake med crust er så godt på en kald høst/ vinterdag. Denne hadde masse smak av ingefær og kanel. Så digg! Den er dessuten uten egg og du kan fint bytte ut smøret med solsikkeolje for en gluten, melk og eggfri kake.

Du trenger:

Fyll:

  • 4-5 epler
  • 1 ss sitronsaft
  • 150 gr sukker
  • 1 ts kanel
  • 100 gr blandete nøtter. mandler, valnøtter m.m.
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ts vaniljepulver

Deig:

  • 200 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 100 gr appelsinjuice
  • skallet fra 1 appelsin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts ingefær
  • 500 gr glutenfritt mel
  • 1 ss bakepulver

2 ss melis til pynt.

Start med fyllet. Skrell eplene og bruk et rivjern til å strimle de i fine strimler. Klem ut mesteparten av juice med hendene. Ha strimlete epler i en bolle med sitronjuicen. Denne vil hindre at de blir brune. Bland i sukker, nøtter, ingefær, vanilje og kanel. Rør godt.

Så lager du deigen. Ha smeltet smør , apelsinjuice, appelsinskall og sukker i en annen bakebolle. Rør godt sammen til sukkeret er oppløst. Bland inn mel og bakepulver, mens du fortsetter å røre til du har en jevn fin deig.

Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk varmluft. Smør en kakeform med smør eller olje. Bruk litt over halvparten av deigen og trykk den ut i formen til en bunn. Spre over fyllet og smuldre resten av deigen over. La kaken steke i ca 40-45 minutter.

Avkjøl kaken i 30 minutter og sil over melis.

 

 

Smuldre resten av deigen over kaken før steking
Smuldre resten av deigen over kaken før steking
pappautengluten.no
pappautengluten.no
pappautengluten.no

Lykke til !

Pappan´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #eple #kake #uten #egg #melk #laktose #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfritt #liv #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #cake #desserts #celiac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *