Blog posts

Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Bakverk, Brød/gjærdeig
Glutenfri focaccia

Focaccia er et saftig og luftig italiensk brød som passer like godt til supper og salater som til tapas/koldtbordet . Vi har brukt kesam og olivenolje i det for å få det ekstra saftig, og det ble virkelig luftig og godt.  Ikke minst var deigen lett å jobbe med. Anbefales!

Du trenger :                                                                                                                   

  • 3 dl lunket vann                                                                                 
  • 3 dl kesam/rømme/yoghurt 
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk 
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 500 gr glutenfritt mel 

Olje/ topping:

  • 1/2 dl god olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve rosmarin/ oregano eller basillikum
  • 1 ss havsalt
  • 2 ss pinjekjerner

Kjør olje, hvitløk og friske urter i en kjøkkenmaskin/mikser. Dette skal pensles over ferdighevet deig før steking. Tilslutt drysser du over havsalt og pinjekjerner (trykk de litt ned).

Start med å blande vann, kesam, fiberhusk,  og olje i en bakebolle. Rør godt og la blandingen stå i 1-2 minutter. I en annen bakebolle har du glf mel, sukker, gjær og salt. Bland de våte ingrediensene over i melet og kna godt til du har en luftig deig.  Blir den for tørr tilsetter du litt ekstra vann, og blir den for løs bruker du litt mere mel. Sett deigen til lunt til heving dekket med plast i ca 30 minutter.

Tips: Ha hakkede soltørkede tomater og-eller oliven i deigen for ekstra smak.

Hell deigen over i en smurt (eller bruk bakepapir) ildfast form. Trykk ut deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Bruk fingrene til å trykke ut hull i deigen.

Stekes på nederste/nest nederste rille i forvarmet ovn på 200C i ca 30-40 min .

Avkjøles på rist.

Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #bakeglede #focaccia #italiensk #brød #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #focaccia #italian #bread #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

8 Comments

  1. Monica Ludvigsen
    26/02/2018 at 18:20
    Reply

    Så veldig godt ut vet du hvordan det holder seg til dagen etter? Skal ha tapas til konfirmasjon, men har ikke tid til å lage focaccia samme dagen

    • admin
      27/02/2018 at 12:32

      Det holder seg helt fint til dagen etter, men selvfølgelig som alt av glutenfri bakst er det absolutt best nystekt.. Men, det var mykt , fint og godt dagen etter også! Sevastianos hadde det med i matpakken i dag:)

  2. Hege
    10/06/2018 at 08:11
    Reply

    Varmer du opp kesam?

    • Pappa uten gluten
      11/06/2018 at 14:49

      Hei,
      Nei, jeg blander det inn med de andre ingrediensene. Viktig at blandingen er lunken før det blandes i deigen . Lykke til!

  3. Hilde wisløff
    23/07/2018 at 19:23
    Reply

    Hvilket mel bruker du?

  4. Randi Skevik
    08/08/2018 at 22:29
    Reply

    Kan focacciaen fryses? Og i tilfelle ja, hvordan tine den for å få best og ferskest mulig smak?

  5. Randi Skevik
    09/08/2018 at 08:24
    Reply

    Hvilket mel bruker du? Og kan focacciaen fryses?

    • Pappa uten gluten
      09/08/2018 at 10:41

      Bruker det melet jeg har tilgjengelig , husker ikke helt hvilket i disse, men brukte en lys melblanding 🙂 De kan fint fryses !:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *