by

Glutenfri frityrstekt ost

Saganaki. Frityrstekt ost. Glutenfri selvfølgelig

Skal du lage meze (grekernes svar på tapas) kommer du ikke unna saganaki. I motsetning til hva de fleste tror er saganaki pannen man steker osten i og ikke selve osten. I Hellas brukes ofte kefalotyri  eller graviera. Siden disse ikke ligger på listen over ost i norske butikker må vi finne andre alternativer . Det som er viktig er at osten er hard, vellagret og rik på smak. 

Prøv for eksempel gruyiere, cheddar, manchego, pecorino, gouda eller emmentaler.

Du trenger:

  • 1 stykke vellagret ost
  • glutenfritt lyst mel
  • sitronskiver
  • salt
  • olje til steking

Osten bør ideelle sett være ca 1 cm tykk for å bli gjennomstekt.

Start med å skylle osten i kaldt vann. Ha glutenfritt mel på en tallerken og vend inn ostestykket. "Bank" av overflødig mel. Varm opp oljen i en tykkbunnet panne. Oljen bør dekke pannen helt. Stek osten på høy varme i ca 1-2 minutter på hver side. Osten skal bli sprø og gylden. Legg osten over på en tallerken og skvis over sitronsaft og litt salt. Serveres straks.

frityrstekt ost. glutenfri selvfølgelig
Saganaki. Frityrstekt ost. Glutenfri selvfølgelig

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #frityrstekt #ost #gresk #middelhavsmat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allerglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #cheece #saganaki #greek #mediterranean #food #celiac #foodblogger #foodlover 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *