by

Glutenfri granola

image

Glutenfri granola:

  • 3 kopper glutenfrie havregryn
  • 1 kopp hakkede mandler
  • 1 kopp tørkede kokosflak
  • 1 kopp gresskarkjerner
  • 1 kopp solsikkekjerner
  • 1/4 kopp sesamfrø
  • 1/2 ts salt
  • 1 kopp varmt vann
  • 1/2 kopp lønnesirup
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp brunt sukker. Eller annet søtningsmiddel . Kan også bruke mindre sukker om ønskelig
  • 1 kopp glutenfri cornflakes
  • 1 kopp tørkede tranebær eller annen tørket frukt

Bland sammen alle de tørre ingrediensene , utenom cornflakes og tranebær, i en bakebolle. Ha i vannet, bland godt sammen og sett det tilside. I en liten kjele blander du lønnesirup, olivenolje og sukker. Varmes på middels varme ( ikke koke!) til sukkeret har smeltet. Ha blandingen over i bakebollen. Tilsett cornflakes, røres godt.

Ha blandingen over på 2 stekebrett med bakepapir på 135C i ca 1 time. Hvert 15 minutt rører du i blandingen.

Avkjøles og toppes med tranebær. Ha granolaen over på en glasskrukke med tett lokk. Holder seg i flere uker.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #granola #frokost #breakfast #saturday #morning #aktiv #matglad #pappa #glutenfree #food #matblogg #matprat #matbloggsentralen #nrkmat #glutenfree #blogg

imageimage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *