by

Glutenfri hjemmelaget ravioli

glutenfri ravioli fra pappautengluten.no

Glutenfri hjemmelaget ravioli:

Om du skal lage EN ting i dag, skal du lage disse. Disse er faktisk noe av det beste jeg har smakt av glutenfri pasta! Kanskje pasta i det hele tatt..

Jeg trodde det skulle være ganske vanskelig og lage, men det var faktisk veldig enkelt. Du kan forme de som en sirkel eller skjære de ut i firkanter. Vi fylte våre med spinat og ricotta, men her kan du bare prøve deg frem. Du kan for eksempel fylle de med ost å toppe de med en god, fyldig tomatsaus. Og parmesan. Alltid parmesan:)

Du trenger:

  • 250 gr lys melblanding ( Semper)
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer

Fyll:

  • 200 gr frisk spinat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr finhakket spekeskinke
  • 30 gr revet parmesan
  • 1/4 ts revet muskat
  • 1 ts kvernet pepper

 

  • 4 blader frisk salvie
  • 50 gr smør
  • 30 gr grovhakkede hasselnøtter
  • 30 gr finrevet parmesan

Start med deigen. Sikt mel i en haug og lag en grop i midten. Ha i egg, salt og rør med en gaffel til alt melet har absorbert. Bruk ca 5 min på å kna deigen til du får en smidig deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i 30 min eller mer i kjøleskapet.

I mellomtiden lager du fyllet. Kok opp vann i en stor gryte og ha i salt. Ha spinat i det kokende vannet i 30 sekunder, slik at den får en fin grønn farge. Ta opp spinaten med en hullsleiv og avkjøl straks i iskaldt vann. Klem ut alt vannet av spinaten. 

 

Finhakk spinaten og bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle. Sett bollen i kjøleskap frem til du skal fylle ravioliene.

Legg pastadeigen på ett melet bakebord og kjevle den ut rektangulært i 2 like deler. (Har du en pastamaskin sjekker du ut matprat.no for tips til hvordan det gjøres.)

Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet

Legg delen uten fyll over og stikk ut raviolier med en utstikker. Vi brukte ett akkevittglass:)

Kok opp vann i en kjele og ha i raviolier. La de koke til "al dente", ca 4 min. Ta de opp med en hullsleiv.

Smelt smør en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha i salvieblader og nøtter. Ha ravioliene over i panna når de er ferdig kokt. Server straks på varme tallerkener med revet parmesan.

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos 😉
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfree #ravioli #italian #cooking #senzagluten #celiac #cøliaki #matbloggsentralen #nrkmat #matprat #recipe #ontheblog #tomorrow #aktiv #matglad #pappa #glutenfree #daddy

4 kommentarer


  1. // Svar

    Dette så veldig godt ut! Hvor mange porsjoner tilsvarer oppskriften? Kan de fryses før koking?


    1. // Svar

      Hei Caroline,
      Tilsvarer 4 porsjoner:) Ikke forsøkt å fryse fersk pasta dessverre, men er ganske sikker på at det går greit. Lykke til!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *