Blog posts

Glutenfri hjemmelaget ravioli

Glutenfri hjemmelaget ravioli

Middagstips, Pasta
glutenfri ravioli fra pappautengluten.no

 

Glutenfri hjemmelaget ravioli:

Om du skal lage EN ting i dag, skal du lage disse. Disse er faktisk noe av det beste jeg har smakt av glutenfri pasta! Kanskje pasta i det hele tatt..

Jeg trodde det skulle være ganske vanskelig og lage, men det var faktisk veldig enkelt. Du kan forme de som en sirkel eller skjære de ut i firkanter. Vi fylte våre med spinat og ricotta, men her kan du bare prøve deg frem. Du kan for eksempel fylle de med ost å toppe de med en god, fyldig tomatsaus. Og parmesan. Alltid parmesan!

Du trenger:

  • 250 gr lys melblanding ( Semper)
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer

Fyll:

  • 200 gr frisk spinat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr finhakket spekeskinke
  • 30 gr revet parmesan
  • 1/4 ts revet muskat
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 blader frisk salvie
  • 50 gr smør
  • 30 gr grovhakkede hasselnøtter
  • 30 gr finrevet parmesan

Start med deigen. Sikt mel i en haug og lag en grop i midten. Ha i egg, salt og rør med en gaffel til alt melet har absorbert. Bruk ca 5 min på å kna deigen til du får en smidig deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i 30 min eller mer i kjøleskapet.

I mellomtiden lager du fyllet. Kok opp vann i en stor gryte og ha i salt. Ha spinat i det kokende vannet i 30 sekunder, slik at den får en fin grønn farge. Ta opp spinaten med en hullsleiv og avkjøl straks i iskaldt vann. Klem ut alt vannet av spinaten. 

Finhakk spinaten og bland den sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle. Sett bollen i kjøleskap frem til du skal fylle ravioliene.

Legg pastadeigen på ett melet bakebord og kjevle den ut rektangulært i 2 like deler.

Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet

Legg delen uten fyll over og stikk ut raviolier med en utstikker. Vi brukte ett akkevittglass:)

Kok opp vann i en kjele og ha i raviolier. La de koke til "al dente" (ca 4 min) Ta de opp med en hullsleiv.

Smelt smør en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha i salvieblader og nøtter. Ha ravioliene over i panna når de er ferdig kokt. Server straks på varme tallerkener med revet parmesan.

 

 

glutenfri ravioli
glutenfri ravioli
glutenfri ravioli
glutenfri ravioli
kjevle ut en leiv
legg på ønsket fyll
legg på ønsket fyll
glutenfri ravioli
pappautengluten.no
bruk en ravioli-utstikker eller et akkevittglass til å stikke ut ravioli
glutenfri ravioli fra pappautengluten.no
pappautengluten.no

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfree #ravioli #glutenfri  #celiac #cøliaki #matbloggsentralen #nrkmat  #aktiv #matglad #pappa #utengluten #marathon #running #glutenfree #daddy #theglutenfreedad

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

4 Comments

  1. Caroline
    05/02/2017 at 17:08
    Reply

    Dette så veldig godt ut! Hvor mange porsjoner tilsvarer oppskriften? Kan de fryses før koking?

    • admin
      06/02/2017 at 11:10

      Hei Caroline,
      Tilsvarer 4 porsjoner:) Ikke forsøkt å fryse fersk pasta dessverre, men er ganske sikker på at det går greit. Lykke til!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *