by

Glutenfri hvit pizza

glutenfri hvit pizza

Hvis du ikke har prøvd hvit pizza anbefaler jeg deg å prøve det snarest. Ingen helg uten pizza er mottoet i hjemmet vårt. Noen ganger er det veldig godt å bytte ut den klassiske tomatsausen med en hvit saus.

Pizzabunn (ca 4 porsjonspizza): 

  • 500 gr lys melblanding. Spar 50 gr til utbaking
  • 2,5 dl lunket vann
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 2 ss fiberhusk

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, bortsett fra fiberhusk. Den skal løses opp i vannet i ett par minutter før du har den i melblandingen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller kna til du får en jevn fin deig.

La deigen heve dekket med plast i ca 1 time.

Pizzafyll:

  • revet ost
  • asparges
  • mozarella
  • Sopp i skiver
  • artisjokker. På boks
  • spekeskinke

Hvit saus:

  • 1 beger creme fraîche
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 neve finhakket frisk basilikum
  • salt/pepper etter smak

Bland alle ingrediensene godt sammen. Forvarm ovnen med pizzaformen i på 240 C

Kjevle ut deigen til en tynn leiv. Ta ut den varme pizzaformen å legg på pizzabunnen. Stikk hull med gaffel å la deigen forsteke i ca 2 min. Ta ut bunnen å smør på hvit saus, mozzarella, revet ost, asparges, artisjokker, skivet sopp og spekeskinke.

Stekes i ca 12 minutter, men pass på for dette går fort.

Flere oppskrifter på glutenfri pizza finner du her

glutenfri hvit pizza
glutenfri hvit pizza
glutenfri hvit pizza

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #hjemmelaget #hvit #pizza #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #allersglutenfritt #nrkmat #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #pizza #desserts #cakes #celiac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *