by

Glutenfri lasagna

image

Da Sevastianos ble diagnosert i september må jeg innrømme at vi var veldig spente på hvordan det skulle gå. Han er nemlig brød/pasta/ pizza fan. Liker altså ALT som inneholder gluten… Men etter at jeg begynte å teste ut diverse produkter har vi funnet ut at det ikke er så vanskelig å omstille seg som vi først trodde. Men det krever tid og planlegging.

De største utfordringene får vi når vi spiser ute eller når han er med andre barn hjem. Heldigvis går han i en fantastisk klasse hvor det blir tatt hensyn til at han må passe litt ekstra på.

Brød og pizza måtte jeg øve meg litt på, men pasta er akkurat like enkelt å lage som før.

I dag har vi laget glutenfri lasagne 😉

Kjøttsaus:

  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • Salt/ pepper
  • 2-3 ss  frisk basilikum

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss glutenfri lys melblanding
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts malt hvit pepper
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt

 

+9 stk glf lasagneplater og  3 dl revet hvitost til toppen

 

Brun kjøttdeig i olje på sterk varme. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og 1 ss vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele og rør inn  glutenfritt mel. Spe på med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være litt tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Kilde matprat.no

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

 

2 Comments


  1. // Reply

    Hei. I ingredienslisten din står ikke vann, mens det står i beskrivelsen. Tok en dasj vann jeg, men hvor mye bruker du?


    1. // Reply

      Hei,
      En stund siden jeg laget den så jeg ble litt usikker selv, men vil tro at jeg har brukt 1-2 ss vann grunnet tomatpureen. Lykke til!:) Rettet opp i oppskriften også. Takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *