by

Glutenfri ostekake

Glutenfri ostekake passer til alle anledninger. Den er rik på smak og den er  veldig enkel å lage. Den kan selvfølgelig lages med mange forskjellige smakstilsetninger og på mange måter, men vi valgte å lage en enkel kake med oste/marmelade-fyll.

Du trenger:

Bunn:

  •  100 gr glutenfrie Digestive kjeks
  •  100 gr glutenfrie havregryn
  •  50 gr mandler
  • 100 gr smør

Fyll:

  • 200 gr kremost
  •  50 gr Kesam
  •  3 dl kremfløte
  •  100 gr melis
  • 4 ss appelsinmarmelade
  •  1 ss skallet fra revet appelsin

Kjør kjeks, mandler og havregryn i en kjøkkenmaskin til du har litt grove smuler. Bland inn smøret og trykk ut kakebunnen i en kakeform. Sett formen til avkjøling på ett kaldt sted.

Lag fyllet ved å vispe kremfløte og melis til en luftig krem. Vend inn kremost, Kesam og revet appelsinskall.   Hell fyllet over i kakeformen og la den avkjøle ett par timer i kjøleskapet. Ta ut kaken å smør over appelsinmarmelade før servering.

Kaken holder i flere dager i kjøleskapet så den kan fint lages dagen før ett selskap.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #ostekake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cake #cheececake #celiac #matprat #matstart #godtno #matbloggsentralen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *