by

Glutenfri pai med spinat og feta

image

Du trenger ( 2 store paier):

  • 500 gr Semper miks ( lys)
  • 1 ts bakepulver
  • 200 gr gresk youghurt
  • 250 gr romtemperert smør
  • 1 pisket egg
  • 1 ts salt
  • 3 ss feta eller en annen type ost med mye smak

Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle og bland godt. Lag ett hull i midten å tilsett resten av ingrediensene. Bland godt med en sleiv først, deretter med hendene. Kna godt og lenge til du har en jevn, fin deig.

Del deigen i to deler, dekk de med plastfilm og legg de i kjøleskapet 1 times tid.

Kjevle ut deigen på ett melet bakebord til en tynn lefse. Ha deigen i en paiform ikled bakepapir. Prikk hull med en gaffel. Dette gir to store paier.

Fyll:

  • 500 gr spinat
  • 1/2 purreløk
  • 3 vårløk
  • 1/2 kg feta
  • 2 egg
  • 3 ss kesam
  • Frisk dill eller andre urter som oregano/ basilikum
  • olivenolje
  • Salt / pepper

Varm/ stek spinaten, purre og vårløk i en stekepanne med olivenolje på middelsvarme. Ca 3- 4 minutter. Det skal stekes mykt og ikke vått. Avkjøl . Ønsker du en friskere smak kan du tilsette 1 ts revet sitronskall. Dill, sitron og spinat smaker fantastisk sammen

Ha spinaten over paibunnen og tilsett egg, kesam og feta ( blandet) over spinaten. Toppes med friske urter/ salt og pepper, og 3 ss olivenolje tilslutt .

Sevastianos er dessverre ikke fan av spinat så til han laget vi en pai med feta, revet gulost og salami. Ostene blandet vi med ett pisket egg og heldte blandingen over paibunnen.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

imageimage

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfree #cooking #matblogg #matbloggsentralen #matprat #celiac

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *