Pappa uten gluten
glutenfrie pai med spinat og feta

Glutenfri pai med spinat, vårløk og feta

glutenfrie pai med spinat og feta

Glutenfri pai med spinat og feta er så godt både i matpakken eller til middag med en grønn salat og gjerne en tzatsiki til. Pai forbindes mest med sommermat, men den kan selvfølgelig spises hele året.  Fyll den med akkurat det du vil da mulighetene er nesten uendelige. For meg er den ultimate paien spinatpai med masse deilig feta. Den sender tankene rett tilbake til sommer, sol og Hellas. Lengter litt etter sommer nå kjenner jeg…

Paibunn:

  • 200 gr lyst glutenfritt mel
  • 100 gr smør
  • 2 ss sesam/rømme eller gresk yoghurt
  • 2-3 ss kaldt vann

Bland sammen  alle ingrediensene og kna godt til du har en jevn, fin deig. Ta plastfolie over deigen og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.

Trykk ut paibunnen i en smurt paiform. Du kan forsøke å kjevle den ut også, men jeg synes det var enklere å trykke den ut. Denne deigen var forøvrig veldig lett å jobbe med. Prikk hull med en gaffel å forstek paien i ett par minutter.

Fyll:

  • 200 gr feta
  • 3 egg
  • 1 dl matfløte
  • 150 gr revet gulost
  • 200 gr spinat (1 stor pose)
  • 2 vårløk
  • 1/2  finhakket rød løk
  • 1-2 ss finhakket dill ( eller en ts tørket)
  • salt/pepper
  • 2 ss olivenolje

Stek vårløk og løk mykt i en panne med oljen. Tilsett spinat og dill og la det surre videre i 5 minutter. Pisk eggene og tilsett fløte, gulost og feta. Legg spinaten over paibunnen og topp med egg/fløte- og osteblandingen. Krydres med salt og pepper.

Stekes i forvarmet ovn på 180 C i ca 30 min.

Avkjøl på rist.

 

glutenfrie pai med spinat og feta glutenfrie pai med spinat og feta glutenfrie pai med spinat og feta glutenfrie pai med spinat og feta glutenfrie pai med spinat og feta glutenfrie pai med spinat og feta

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #pai #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matfrabunnen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #pie #food #celiac

4 Responses

  1. Hei !

    If I make the dough ready, do you think it’s okay to use it next morning ? Or should it be used at once ( after keeping it in fridge 30 minutes ) ?!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.