Blog posts

Glutenfri ostekake med påskeegg

Glutenfri ostekake med påskeegg

Bakverk, Kaker / dessert
glutenfri ostekake

Har du kjeksrester liggende er denne kaken en perfekt måte å bruke de opp på. Vi ryddet skapene i dag og fikk brukt opp alt av kjeks, nøtter og havregryn, så dette er en skikkelig restekake. Siden det snart er påske ville Sevastianos sprite opp kaken litt med noen sjokoladeegg. Resultatet ble veldig bra og kaken var nydelig. Vi tok utgangspunkt i en "gammel oppskrift", men i kremen hadde vi både gelepulver og appelsinsaft;

Til bunnen trenger du:

  • 250 gr kjeks
  • 150 gr smeltet smør
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts kanel

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 pk Filadelfia kremost
  • 2 ss melis
  • saften av en appelsin
  • 1 1/2 ts sitrongelepulver.

Bland sammen kjekssmuler, smør , kanel og sukker. Trykk ut bunnen i en form å sett den kjølig.

Varm opp saften av en appelsin og ha i 1 1/2 ts gelepulver (sitron). Rør til gelepulveret er helt oppløst og avkjøl.

I mens det avkjøles lager du ostekremen. Pisk sammen fløte og melis og bland inn osten til du har en tykk krem. Tilsett appelsinsaft og gelepulveret i en tynn stråle. Bland det godt inn.

Ha kremen over bunnen og pynt med påskeegg av sjokolade.  Sett kaken til avkjøling noen timer.

Oppskriften i sin helhet finner du her

 

 

glutenfri ostekake
glutenfri ostekake
glutenfri ostekake

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #cheesecake #påske #kjeks #spisoppmaten #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #cake #desserts #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *