Blog posts

Glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

Glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

Helg, Pizza
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

Glutenfri hvit pizza med krydrete kjøttboller må være den ultimate fredagspizzaen! Denne var så god med knasende sprø bunn, deilige kjøttboller, kesam, ruccula og masse ost. I går lagde vi pestosnurrer og siden det ble igjen såpass mye av deigen ( den hevet så mye) la vi resten i kjøleskapet natten over å lagde denne digge pizzaen i dag.

Oppskrift på hjemmelagde glutenfrie kjøttboller finner du her, men du kan også kjøpe ferdige om du ikke har tid til å lage fra bunnen av.

Du trenger (ca 3 medium bunner):

  • 3 dl kulturmelk. ( du kan også bruke kesam/rømme eller yoghurt)
  • 2 dl kokende vann
  • 100 gr smør
  • 1 pose tørrgjær
  • 70 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 500 gr Semper lys melblanding

Fyll (pr pizza):

  • Kjøttboller. Ferdige eller hjemmelagde
  • 1 boks Kesam/ creme fraîche eller rømme
  • 2 ts pesto (kan sløyfes)
  • 5 cherrytomater. Deles i 2
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • salt og nykvernet pepper

1 neve ruccula til topping.

Bland sammen kulturmelk, vann og smør i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har. Tilsett jyttemel å rør videre i noen minutter. Ha  mel, salt, sukker, tørrgjær i en annen bakebolle å rør inn de våte ingrediensene. Fortsett å røre i ett par minutter til. Hvis deigen blir for klissete så bruker du mer mel så du får en fin deig.  Denne deigen er utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i over 1 time.

Forvarm ovnen til 240 C med stekebrettet eller pizzaformen i.

Del deigen i 3 deler og kjevle ut hver pizza på en melet overflate. Legg over i varm pizzaform og trykk den forsiktig ut mot kanten om den ikke fyller hele (ikke brenn deg!) Prikk huk i deigen med en gaffel og forstek bunnen i et par minutter.

Bland kesam med pesto og legg på Kesam, ost, tomater  og kjøttboller (i nevnte rekkefølge).

Stek pizzaen i ca 12 minutter, men pass på; det går fort. Snu gjerne litt på formen underveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

 

glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller
glutenfri pizza med krydrete kjøttboller

For flere glutenfrie pizzaoppskrifter samt en instruksjonsvideo trykk her.

 

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #pizza #kjøttboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matfrabunnen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #italian #pizza #meatballs #food #celiac #foodlover #foodblogger

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *