Blog posts

Glutenfri pizza med spekeskinke, feta, oliven & ruccula

Glutenfri pizza med spekeskinke, feta, oliven & ruccula

Pizza

image

Denne minner meg om sommeren og selv om gradestokken viser minusgrader var solen fremme i dag og vi fikk ett lite håp om at våren kommer vår vei. Riktignok om noen måneder, men i mellomtiden kan vi kose oss med denne. Innendørs.

Du trenger til 3 -4 porsjonspizzaer :

  • 500 gr Semper lys melblanding
  • 1 pk tørrgjær
  • 270 ml lunket vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 knivsodd sukker

Topping:

  • Spekeskinke
  • Ruccula
  • Feta
  • Oliven
  • Cherry tomarer
  • Rød løk
  • Basillikum
  • Havsalt

Rør ut gjæren i lunket vann og sukker, la den stå i ca 10 min. Ha melet og salt i en bakebolle, blandes. Lag en grop i midten å ha i olivenolje og edikk. Rør inn vann, gjær og sukkerblandingen. Bland sammen i en kjøkkenmaskin eller bruk hendene. Heves i ca 1 time.

Del deigen i 3-4 deler og kjevle de ut til porsjonsstørelser. Pensle en pizzaform eller stekebrett med olivenolje, legg på deigen, tomater og løk.

image

Stekes på 180 C i forvarmet ovn, i ca 45 min.

La pizzaen avkjøle seg litt før du legger på ruccula, feta, oliven, spekeskinke og basilikum. Ha over litt olivenolje og havsalt til slutt.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #mat #matbloggsentralen #matpaabordet #matprat #godtno #nrkmat #glutenfree

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *