Blog posts

Glutenfri pizza med universalmiksen fra Helios

Glutenfri pizza med universalmiksen fra Helios

Brød/gjærdeig, Pizza, Samarbeid

/Reklame/

Selvfølgelig kan du lage like god pizza selv om den må være glutenfri. Få ting smaker så godt som en tynn , italiensk pizza med fyldig tomatsaus og sprø skorpe. 

Du trenger (bunn):

  • 500 gr universalmiks Helios
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 dl væskeblanding  bestående av like deler melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
  • 1 ts salt
  • 4 ss olivenolje fra Helios

Ønsket fyll som tomatsaus, revet ost, mozzarella, pepperoni / spekeskinke mm

Start med å ha 400 gr mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og bland inn  yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i ca ett minutt.

Bland så de våte ingrediensene med de tørre og spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk evt mer væske eller mel ved behov

Heves i min. 1 time  på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Forvarm ovnen med stekeplaten/ pizzaformen i til 230C.

Del deigen i 3 like store emner å kjevle ut hver pizza på en melet overflate. Legg over på et varmt stekebrett eller i en pizzaform å trykk den forsiktig ut mot kanten om den ikke fyller hele (ikke brenn deg!) 

Prikk huk i deigen med en gaffel og forstek bunnen i et par minutter.

Smør over pizzasaus og legg på ønsket fyll. 

Stek pizzaen i ca 12 minutter, men pass på; det går fort. Snu gjerne litt på formen underveis slik at pizzaen blir jevnt stekt.

Pappa uten gluten / Helios
glutenfri pizza. Helios

Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke de glutenfrie bakemiksene finner du her.

 

Lykke til!

Husk at du også kan følge @pappautengluten og @helios på Instagram for daglige oppdateringer!

#pappautengluten #helios #samarbeid #glutenfri #glutenfritt #cøliaki

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *