by

Glutenfri sjokoladekake

image

Barnebursdager kan være en utfordring dersom du har cøliaki å må stå på en glutenfri diett. Mange tilbyr seg å lage en glutenfri kake, men er usikre på om kjøkkenrutinen er bra nok. Vi tilbyr oss alltid å ta med egen kake slik at vertskapet slipper å tenke på det. Sevastianos synes det er helt uproblematisk å ta med egen mat.

I dag er det bursdagsfeiring med gutta i klassen, så vi har laget sjokoladekake. Det serveres også pizza og vi tar med glutenfri Grandiosa. Vi kan selvfølgelig lage selv, men det er noe med å få servert lik mat som “alle de andre” i ett selskap. Håper flere produsenter av ferdig pizza slenger seg på å følger deres eksempel. Men nok om det, og mer om kaka😉

Sjokoladekake:

  • 3/4 kopp romtemperert smør
  • 1 kopp sukker (!)
  • 6 egg
  • 1/3 kopp melk
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3/4 kopp kakao
  • 1 2/3 kopp glutenfritt mel ( lys)
  • 1 knivsodd salt

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp egg og sukker hvitt, bland in melk og smør og ha de i bollen med de tørre ingrediensene. Røres sammen til en jevn, smidig røre.

Hell rører i en smurt form.

Stekes på 180c i forvarmet ovn på nederste rille i ca 40-45 min.

Glasur:

  • 100 gram kokesjokolade, Freia premium 86%
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 ts melis

Sjokoladen hakkes å smeltes på svak varme i en liten kjele, tilsett fløte og melis. Røres godt. Smøres over avkjølt kake.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *