Barnebursdager kan være en utfordring dersom du har cøliaki å må stå på en glutenfri diett. Mange tilbyr seg å lage en glutenfri kake, men er usikre på om kjøkkenrutinen er bra nok. Vi tilbyr oss alltid å ta med egen kake slik at vertskapet slipper å tenke på det. Sevastianos synes det er helt uproblematisk å ta med egen mat.
I dag er det bursdagsfeiring med gutta i klassen, så vi har laget sjokoladekake. Det serveres også pizza og vi tar med glutenfri Grandiosa. Vi kan selvfølgelig lage selv, men det er noe med å få servert lik mat som “alle de andre” i ett selskap. Håper flere produsenter av ferdig pizza slenger seg på å følger deres eksempel. Men nok om det, og mer om kaka😉
Sjokoladekake:
- 3/4 kopp romtemperert smør
- 1 kopp sukker (!)
- 6 egg
- 1/3 kopp melk
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts bakepulver
- 3/4 kopp kakao
- 1 2/3 kopp glutenfritt mel ( lys)
- 1 knivsodd salt
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp egg og sukker hvitt, bland in melk og smør og ha de i bollen med de tørre ingrediensene. Røres sammen til en jevn, smidig røre.
Hell rører i en smurt form.
Stekes på 180c i forvarmet ovn på nederste rille i ca 40-45 min.
Glasur:
- 100 gram kokesjokolade, Freia premium 86%
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 ts melis
Sjokoladen hakkes å smeltes på svak varme i en liten kjele, tilsett fløte og melis. Røres godt. Smøres over avkjølt kake.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉
Hvor mye er én kopp sånn ca? Lyst til å prøve oppskriften din idag…