by

Glutenfrie bagels

Glutenfrie bagels

Glutenfrie bagels er noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på lenge. Jeg har hatt en ide om at det har vært så vanskelig og derfor utsatt det. Men de er jo super-enkle å lage og de smaker så godt! Gleder meg til å ha de i matpakkene i morgen:)

Jeg laget de litt grovere enn oppskriften tilsa, men jeg tror faktisk de blir enda litt bedre med kun en lys melblanding.

Du trenger (12 bagels):

  • 5 dl lunket vann
  • 50 gr tørrgjær
  • 1 1/2 ss fiberhusk
  • 1/2 dl lys syrup eller honning
  • 2 ss olje
  • 2-3 ts salt
  • 550 gr lys melblanding. Bytt gjerne ut 250 gr med en grovere melblanding
  • Solsikkefrø, sesamfrø og/eller linfrø til pynt
  • Litt ekstra mel til å bake ut

Løs opp gjær og fiberhusk med lunket vann i en bakebolle. Rør godt og la det trekke i ca 10 min.

Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen grundig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe på med mel om nødvendig til du får en jevn fin deig. La deigen heve i ca 20 minutter i en bakebolle dekket med plast.

Del deigen i 12 emner på en melet bakeplate. Rull deigen ut til "pølser" ca 2 cm tykke. Sett sammen endene til du har en ring.

Legg de over på et stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter. Dekk stekebrettet med plast eller ett kjøkkenhåndkle.

Kok opp en kjele med vann. Ha i bageles (3-4 av gangen) og la de koke ca 1 minutt på hver side. Legg de over på stekebrettet igjen å strø over solsikkekjerner og/eller frø.

Stekes i en forvarmet ovn på 220 Grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

pappautengluten.no
Glutenfri bagels
glutenfri bagels
glutenfri bagels
Noen kommer til å bli skikkelig fornøyd med matpakken i morgen..:)
Noen kommer til å bli skikkelig fornøyd med matpakken i morgen..:)

Lykke til!

Hva er ditt beste matpakketips? Legg gjerne igjen en kommentar med ditt absolutt favoritt matpakketips.

Pappa`n til Sevastianos:)

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bagels #matpakke #skolestart #matstart #matprat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matpakketips #frokost #godtno #matbloggsentralen #allerglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #healthy #glutenfree #bagels #food #celiac #breakfast #lunch

3 kommentarer


  1. // Svar

    Hei,
    Jeg mener å ha lest at du tidligere har skrevet om Schar sine brød, at pakningen var vanntett.
    Men hva når en pakke uåpnet brød med utløpsdato 21.09.17 er full av kondens innvendig?
    Vil ikke dette mugne? Skal jeg evt åpne pakken og fryse det?
    Gjelder Flerkornsbrød på surdeig.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *