by

Glutenfrie fastelavnsboller

glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller

Snart tid for fastelavns igjen og en god grunn til å nyte fastelavnsboller med deilig krem og syltetøy. Vi gleder oss allerede! 

Du trenger (14 boller);

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling.

  • Krem:
    2-3 ss sukker (smak til underveis)
  • 4 dl fløte
  • Jorbærsyltetøy (smøres i bollene med kremen)

Melis til pynt. Drysses over bollene tilslutt.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist. Del bollene i to og smør på krem og jordbærsyltetøy.

glutenfrie fastelavnsboller

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #fastelavnsboller #boller #ktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen#matbloggsentralen #allersglutenfritt #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *