Blog posts

Glutenfrie havrekjeks

Glutenfrie havrekjeks

Bakverk, Kaker / dessert

image

Disse havrekjeksene er glutenfrie OG sukkerfrie. Ønsker du en søtere kjeks kan du tilsette 1 ss sukker eller annet søtningsmiddel. Disse er ett fullgodt frokost alternativ. Gjerne med litt brunost på toppen.Veldig gode i matpakken og. Ett tips er å tilsette revet parmesan i deigen ( i det sukkerfrie alternativet) For ett søtere alternativ kan sukker eller søtningsmiddel tilsettes, samt litt revet sjokolade. Prøv deg frem, det er ett hav av muligheter.

Havrekjeks;

  • 3 dl havregryn, glutenfrie
  • 1 dl melk
  • 30 g smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss glutenfritt mel
  • en klype salt
  • en klype kanel

image

image

Slå melka over havregrynene og la det trekke i 15 minutter. Bland inn alle tørrvarene og deretter det smeltede smøret, og rør så du får en jevn og fin deig. Vi trillet små kuler som vi trykket ut med hendene rett på bakepapiret. Hvis du synes deigen blir for klissete kan du kjevle den ut på en melet overflate og stikke ut form på kjeksene. Stek på 200 grader midt i ovnen til de er gyllenbrune i ca 12-15 minutt. Avkjøles på rist.

 

image

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

Husk at du kan følge oss på Facebook/ Instagram og Snapchat @pappautengluten for daglige oppdateringer. Bruk gjerne #pappautengluten når du deler våre oppskrifter. Kanskje det blir nettopp ditt bilde vi regrammer.

#pappautengluten #kapersoliven #gllutenfrie #havre #kjeks #glutenfri #aktiv #maraton #pappa #mamma #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #nrkmat #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #hoemade #glutenfree #food #celiac #cookies #chocolate #food #foodlover #foodblogger

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *