Blog posts

Glutenfrie hvitløksbaguetter

Glutenfrie hvitløksbaguetter

Bakverk, Brød/gjærdeig

Om du skal lage én ting denne uken, skal du lage glutenfrie hvitløksbaguetter! Nydelig på smak og med deilig sprø skorpe. Perfekt som tilbehør til lasagne, pastaretter, salater og mye mer.

Til 3 baguetter trenger du:

  • 500 gr glutenfritt lyst mel
  • 100 gr jyttemel
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 100 gr smør.
  • 2 dl melk
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje

Tips: For et melkefritt alternativ kan melken erstattes med lik mengde vann, og smøret erstattes med et melkefritt smør.

Hvitløkssmør:

  • 70 gr romtemperert smør. Bruk gjerne et melkefritt alternativ
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk persille
  • noen dråper sitronsaft
  • salt/pepper

Mos alle ingrediensene godt sammen og sett smøret til siden.

Bland de tørre ingrediensene til deigen sammen i en bakebolle. Smelt smøret og bland det sammen med melk, vann  og olje. Pass på at væsken er lunken før du blander den med det tørre. Kna godt til du får en jevn fin deig. Tilsett mer mel/væske ved behov.

Heves dekket med plastfilm i minimum 1 time eller til deigen har dobbelt størrelse.

Del deigen i 3 like store emner som du triller ut til baguetter. Skjær 4-5 snitt i baguetten med en skarp kniv og pensle de med egg og melk. Smør hvitløkssmøret godt utover baguettene.

Tips: Du kan også pensle med bare vann om du ikke tåler egg/melk.

Etterheves tildekket med plast i min. 30 minutter. Stekes på 200 C i ca 15 minutter og avkjøles på rist.

 

 

Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter
Glutenfrie hvitløksbaguetter

Husk at du kan følge @pappautengluten på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #baguetter #aktiv #glutenfri #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #foodblogger #foodlover #theglutenfreedad #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

4 Comments

  1. Beate Gandrudbakken
    24/10/2018 at 15:35
    Reply

    Hei. Takk for mange gode oppskrifter!
    Jeg skulle lage baguettene, men jeg fikk dessverre ikke til deigen. Jeg brukte semper fin mix og jyttemel i samme mengder som i oppskriften, men deigen ble veldig løs og umulig å forme. Prøvde å bruke mer mel, men hadde nok endt opp med å bruke dobbel mengde for å få den fast nok til å forme. Hva kan jeg ha gjort feil her? Hvilken lys melblanding brukte du? Og jyttemel, er det den blå?
    Mvh Beate

    • Pappa uten gluten
      25/10/2018 at 09:47

      Hei,
      Så synd det ikke fungerte. Vanskelig å si men har du har riktig temperatur på væsken? Den skal være lunken. Viktig å tilsette væske litt etter litt, men deigen skal være litt løs (men ikke så løs altså:-) Dessverre er det litt sånn det er med glutenfri bakst, noen ganger lykkes man og noen ganger ikke… Jeg brukte Demper og rødt jyutemel i denne, men brukt det du har tilgjengelig. Både blått og rødt jyttemel kan benyttes. Lykke til!

  2. Marianne Fossneset
    10/11/2018 at 18:51
    Reply

    Kan de hvitløksbagutter fryses

    • Pappa uten gluten
      13/11/2018 at 09:46

      Det går fint! Anbefaler oppvarming på lav temperatur eller i micro:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *