Blog posts

Glutenfrie kanelboller

Glutenfrie kanelboller

Bakverk, Brød/gjærdeig
Glutenfrie kanelboller
P1010291

Ca 2o boller:

  • 1 kopp varmet melk
  • 1 kopp yoghurt naturell
  • 1/2 kopp smeltet smør
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 4 kopper glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fyll:

  • Kanel og brunt sukker
  • 3 ss mykt smør
  • 1 kopp mel til å bake ut

Glassur:

  • 60 gr smeltet smør
  • 5-6 dråper vaniljeessens
  • 100 gr melis

Varm opp melken og bland den med yoghurten i en bakebolle. Ha i smeltet smør, sukker og gjær. Rør godt, og la det stå ett par minutter. Bland inn melet og rør godt med en skje til du har rørt inn alle ingrediensene. Sett deigen til heving på ett lunt sted i en times tid.

Etter 1 time tilsetter du resten av melet (litt av gangen) salt og bakepulver å elter til du har en jevn fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret, og strø over sukker og kanel. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt, ildfast form og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og smør over glasuren mens bollene enda er varme.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfrie #kanelboller #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfri #food #cinnamonrolls #celiac #matprat #matbloggsentralen #godtno

 

 

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

6 Comments

  1. Maya
    01/05/2017 at 20:30
    Reply

    Hei! Har du forslag til mel?

    Jeg synes det er så mange å velge i mellom

    Fin blogg!

    • admin
      02/05/2017 at 07:36

      Takk! Semper er det melet jeg har best erfaring med, men det er selvfølgelig individuelt. Lykke til:)

  2. Bente
    02/05/2017 at 05:25
    Reply

    Åh nam! De så veldig gode ut☺ Jenta mi på ti år har nettopp fått cøliaki så jeg er helt ny i denne antiglutenverden. Og ordet “glutenfrittmel” er hva som gjør meg mest forvirra av alt… hva er det? Tusen takk for en kjempefin og lærerik blogg

    • admin
      02/05/2017 at 07:34

      Hei, Skjønner godt at du er forvirret:) Det er vi alle i begynnelsen. Glutenfritt mel finner du i hyllen som er merket “Fri for”. Det er mel laget uten proteinet gluten. Til denne oppskriften brukte jeg Semper lys melblanding. Lykke til!

  3. Ann Gøril
    06/05/2017 at 09:20
    Reply

    Hei. Det står etter en time tilsetter du resten av melet, kor mye setter du da i første omgang?

    • admin
      06/05/2017 at 15:10

      Hei:) I første omgang bruker du 4 kopper, og så tilsetter du 1 kopp etterhvert. Disse er virkelig gode, så jeg anbefaler deg å teste de:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *