by

Glutenfrie karamellkaker

glutenfrie karamellkaker. pappautengluten.no

Glutenfrie karamellkaker , eller kolakaker som vi sier i Norge, er et must på kakebordet i julen. Jeg hadde litt revet sitronskall i oppskriften for en litt friskere smak, og det ble kjempegodt.

Deigen er litt "smuldrete" å jobbe med, men tilsett litt ekstra smeltet smør om du synes den blir for tørr. Etter en runde i kjøleskapet ble den veldig enkel å jobbe med, men den krevde litt tålmodighet i starten:)

Du trenger:

  • 200 g smør (smelt 50 gr ekstra i tilfelle deigen blir litt smuldrete)
  • 200 g sukker
  • 1 ss sirup/ flytende honning
  • 2 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 300 g glutenfritt lyst mel
  • 1 ss revet sitronskall

Pisk smør og sukker hvitt, og sikt inn det tørre samt honning og sitronskall. Kna deigen godt sammen , tilsett mer smør eller mel om det trengs. Sett deigen kjølig i 1 time.

Sett ovnen på 180 C.

Del deigen i 6 emner å trill ut pølser av hvert emne. Del opp pølsene i ca 1 cm deler som du triller ut til kuler. Trykk ut kulene å legg de på ett stekebrett med bakepapir.

Steks i ca 15 min. Avkjøl kakene på en rist og oppbevar de i en luftet boks.

Tips:  Hvis du vil ha kakene formet som pinner kan du trykke rullene litt flate med fingrene. Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

 

skjær pølsene i ca 1 cm trykke skiver
skjær pølsene i ca 1 cm trykke skiver
trykk ut kakene å legg de på ett stekebrett med bakepapir
trykk ut kakene å legg de på ett stekebrett med bakepapir
glutenfrie karamellkaker. pappautengluten.no

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #karamellkaker #kolakaker #glutenfri #jul #matfrabunnen #godtfrabloggerne #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #allerglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #food #christmas #cookies #celiac

2 Comments


  1. // Reply

    Kan man ha et egg i…? Det vil jo gi litt naturlig binding i deigen.


    1. // Reply

      Hei, jeg tenkte på det jeg og, men jeg fant ingen oppskrift som inneholdt egg.. Må evnt prøve deg frem:) Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *