by

Glutenfrie kvikklunsj-boller med appelsinglasur

Glutenfrie kvikklunsj-boller

Har du ikke prøvd glutenfrie "kvikk-lunsj" boller med appelsinglassur MÅ du prøve det nå! Altså, sol, påske, kvikklunsj, appelsin og kaffe/solo.. Ingenting skriker påske mer enn det. Jeg har brukt verdens enkleste og beste bolledeig til denne oppskriften. Deigen er en drøm å jobbe med og resultatet blir like bra hver gang. Til de av dere som tror at dere ikke kan bake glutenfritt har ikke prøvd denne deigen. Den kan brukes som utgangspunkt til boller, skoleboller, kanelboller, kringle, sjokoladehorn og kvikklunsj-boller!

I tillegg til ingrediensene til deigen og glassuren trenger du:

  • 1 1/2 Schär "kvikklunsj" eller en annen kjekssjokolade
  • 100 gr romtemperert smør

Lag deigen. Oppskriften på boller finner du her. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve et lunt sted til dobbelt størelse i ca 1 time. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevles den ut til et rektangel å smører over et lag med romtemperert smør. Strø over grovhakket kvikklunsj ( Schaer), og rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn i ca 20 minutter. Ta bollene ut av ovnen og avkjøl på rist.  Mens bollene avkjøles rører du sammen glasuren

Appelsinglasur:

  • 200 g melis
  •  5-6 ss appelsinsaft
  • revet appelsinskall fra 1⁄2 appelsin

Rør sammen glasuren å ha den over bollene. Spe på med melis eller appelsinsaft ved behov.

Tips: Du kan også trille runde boller. Da blander du bare sjokoladen inn i deigen å knar godt.

 

glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
glutenfrie kvikklunsjboller
Glutenfrie kvikklunsj-boller
Glutenfrie kvikklunsj-boller
Glutenfrie kvikklunsj-boller
Glutenfrie kvikklunsj-boller

Lykke til !

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #kvikklunsj #påske #semperglutenfritt #schaer #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

2 Comments


  1. // Reply

    Hei!
    Prøvde kviklunsjbollene i dag! Ble veldig gode og saftige.
    Eneste jeg stusset på var at det var som kjeksen fortufta.
    Null krønsj! Blir deres å slik?
    Mvh Karina


    1. // Reply

      Hei,
      Mulig kjeksen “forsvinner” litt under steking. Husker faktiske ikke, men ikke noe jeg har reagert på altså:) Kanskje du kan prøve med en annen type kjeks i ? Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *