by

Glutenfrie luftige kanelboller

glutenfrie kanelboller

Glutenfrie luftige kanelboller smak er ikke bare kjempegodt, de er også veldig enkle å lage. Denne bolledeigen er en drøm å jobbe med og derfor ville jeg teste om den egner seg til kanelboller også, og det gjør den.

Den kan brukes både til kanelboller, boller og skolebrød og oppskriften i sin helhet  finner du her

Du trenger ;

 • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
 • 3 dl lunket vann
 • 2 ss fiberhusk
 • 100 gr smeltet smør
 • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 1/2 dl sukker
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling og melis til glasur.

Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker og kanel. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene.

 

enkle glutenfrie kanelboller
enkle glutenfrie kanelboller
glutenfrie kanelboller
glutenfrie enkle kanelboller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

Følg oss gjerne på FB og IG og bruk #pappautengluten for å vise frem din bakst.

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kanelbolle #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #thefeedfeed #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #cinnamonrolls #celiac

3 kommentarer 1. // Svar

  Hei. Jeg bruker mange av oppskriftene dine med gode resultater for å være glutenfri bakst :).
  Lurer på hvilken «tricks» du bruker for å bevare mest mulig fersk konsistens i gjærbaksten? Avkjøl helt og rett i frysen, la stå ute på benken uten tildekking, eller pakket inn i plast… Jeg synes ofte at baksten er best like etter den er ferdig, men at den MÅ varmes opp igjen for å smake godt. Ikke alltid det er like lett å gjøre, spesielt for ungene på skolen.
  Ellers takk for gode oppskrifter!
  Hilsen,
  Kari-Anne


  1. // Svar

   Hei Kari-Anne:)
   Helt enig med deg; det smaker absolutt best når det er nybakt. Det er dessverre baksiden med glutenfri bakst. Jeg lar det som oftes stå i en lufttett plastboks på kjøkkenbenken. Brød, pitabrød etc varmer vi i et toastjern når det begynner å bli tørt. Toastjern er helt uunnværlig for oss. Sevastianos har ofte med toast på skolen og den varmes / grilles på morgenen. Pakes i aluminiumsfolie og ikke plast. Hvis det skal fryses anbefaler jeg å avkjøle baksten for så å legge i fryseren. Når det skal varmes opp gjøres det på svak varme.
   Håper dette hjalp litt!?
   Super lørdag til deg!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *