Blog posts

Glutenfrie, luftige pølsebrød

Glutenfrie, luftige pølsebrød

Bakverk, Brød/gjærdeig, Bursdag
Glutenfrie, luftige pølsebrød.

Glutenfrie pølsebrød er et "must" til barnebursdager og til 17 mai, og med disse på menyen tør jeg påstå at dagen er reddet. Nydelige, luftige pølsebrød som faktisk smakte som "vanlige" pølsebrød. Til og med konsistensen var perfekt. Disse anbefales!

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; denne deigen er en drøm å jobbe med. Jeg varierer litt på ingrediensene fra gang til gang, men jeg bruker stort sett denne oppskriften som base til alt fra kanelboller til rundstykker. Det viktige er blandingsforholdet.

Du trenger (16-18 pølsebrød):

  • 500 gr lyst glutenfritt mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • 1,5 dl yoghurt/ rømme/Kesam
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl lunket vann
  • Sesamfrø/valmuefrø til topping

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med melk og vann. Rør godt. Rør inn  fiberhusken å la det stå i et minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen og kna til du får en jevn fin deig. Bruk mer væske/mel ved behov.

La deigen heve dekket med plast et lunt sted i minimum 1 time.

Trill ut pølsebrød og legg de på et stekebrett dekket med bakeark. Denne deigen hever veldig godt så trill de litt lange og tynne. Jeg laget mine litt for tykke og med heving ble de veldig store, men ingenting å si på smaken:)

Pensle med vann og 1 ss melk å strø på sesamfrø. Etterhev i min 30 minutter. Forvarm ovnen mens pølsebrødene hever.

Stekes på 200 C i ca 12 minutter. Avkjøl på rist

 

 

Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #pølsebrød #bursdag #17mai #fiberhusk #glutenfritt #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #hotdog #bread #food #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

8 Comments

  1. Randi
    01/05/2018 at 12:14
    Reply

    Jeg var en skikkelig bakekjerring. Så fikk gutten beskjed om glutenfri kost og jeg møtte veggen. Alt jeg prøvde på ble tungt å smaksmessig ikke bra.
    Men du har virkelig gitt meg bakegleden tilbake. Tusen takk ❤️❤️

    • admin
      04/05/2018 at 09:39

      Tuuuuusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding!!

  2. elisabeth
    09/05/2018 at 19:30
    Reply

    hei
    hvilket glutenfritt mel bruker du?

    • admin
      10/05/2018 at 12:38

      Hei, Vi brukte Demper i disse:)

  3. Camilla
    21/05/2018 at 06:40
    Reply

    Hei. Hva med rømmen/yoghurten? 🙂
    Når jeg blandet smeltet smør, kald melk og vann så ble jo dette kaldt når det skulle oppi melblandingen? Var dette feil? Er spendt på om den hever nå! 🙂

    • admin
      21/05/2018 at 07:48

      Hei:)
      Det skal gå fint. Når smør og varmt /lunket vann blandes men melk og yoghurt blir den ok likevel. Jeg gjør det sånn hver gang og det går helt fint:) Lykke til. Super dag videre!

  4. Ann Kristin
    15/09/2018 at 12:23
    Reply

    Deigen min ble veldig klissete og umulig å bake ut. Stemmer det at d skal være 6 dl væske og kun 500 g mel? Jeg brukte en hel pk Semper.

    • Pappa uten gluten
      17/09/2018 at 08:47

      Hei,
      Ja for væsken skal stå å svelle med fiberhusk for så å blandes inn i deigen. 1 pk Semper er 500 gr så det stemmer. Jeg presiser i alle oppskrifter at det må beregnes mer væske/mel ved behov da noen av blander inn væsken med fiberhusk for fort og da kan resultatet bli mer flytende. Når den får stå litt “trekker ” den seg sammen. Håper du får det til neste gang:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *