by

Glutenfrie, luftige pølsebrød

Glutenfrie, luftige pølsebrød.

Glutenfrie pølsebrød er et "must" til barnebursdager og til 17 mai, og med disse på menyen tør jeg påstå at dagen er reddet. Nydelige, luftige pølsebrød som faktisk smakte som "vanlige" pølsebrød. Til og med konsistensen var perfekt. Disse anbefales!

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; denne deigen er en drøm å jobbe med. Jeg varierer litt på ingrediensene fra gang til gang, men jeg bruker stort sett denne oppskriften som base til alt fra kanelboller til rundstykker. Det viktige er blandingsforholdet.

Du trenger (16-18 pølsebrød):

  • 500 gr lyst glutenfritt mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • 1,5 dl yoghurt/ rømme/Kesam
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl lunket vann
  • Sesamfrø/valmuefrø til topping

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med melk og vann. Rør godt. Rør inn  fiberhusken å la det stå i et minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen og kna til du får en jevn fin deig. Bruk mer væske/mel ved behov.

La deigen heve dekket med plast et lunt sted i minimum 1 time.

Trill ut pølsebrød og legg de på et stekebrett dekket med bakeark. Denne deigen hever veldig godt så trill de litt lange og tynne. Jeg laget mine litt for tykke og med heving ble de veldig store, men ingenting å si på smaken:)

Pensle med vann og 1 ss melk å strø på sesamfrø. Etterhev i min 30 minutter. Forvarm ovnen mens pølsebrødene hever.

Stekes på 200 C i ca 12 minutter. Avkjøl på rist

 

 

Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #pølsebrød #bursdag #17mai #fiberhusk #glutenfritt #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #hotdog #bread #food #celiac

4 kommentarer


  1. // Svar

    Jeg var en skikkelig bakekjerring. Så fikk gutten beskjed om glutenfri kost og jeg møtte veggen. Alt jeg prøvde på ble tungt å smaksmessig ikke bra.
    Men du har virkelig gitt meg bakegleden tilbake. Tusen takk ❤️❤️


    1. // Svar

      Tuuuuusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding!!


  2. // Svar

    hei
    hvilket glutenfritt mel bruker du?


    1. // Svar

      Hei, Vi brukte Demper i disse:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *