Blog posts

Glutenfrie, luftige pølsebrød

Glutenfrie, luftige pølsebrød

Bakverk, Brød/gjærdeig, Bursdag
Glutenfrie, luftige pølsebrød.

Glutenfrie pølsebrød er et "must" til barnebursdager og til 17 mai, og med disse på menyen tør jeg påstå at dagen er reddet. Nydelige, luftige pølsebrød som faktisk smakte som "vanlige" pølsebrød. Til og med konsistensen var perfekt. Disse anbefales!

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; denne deigen er en drøm å jobbe med. Jeg varierer litt på ingrediensene fra gang til gang, men jeg bruker stort sett denne oppskriften som base til alt fra kanelboller til rundstykker. Det viktige er blandingsforholdet.

Du trenger (16-18 pølsebrød):

  • 500 gr lyst glutenfritt mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • 1,5 dl yoghurt/ rømme/Kesam
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl lunket vann
  • Sesamfrø/valmuefrø til topping

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med melk og vann. Rør godt. Rør inn  fiberhusken å la det stå i et minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene. Rør alt godt sammen og kna til du får en jevn fin deig. Bruk mer væske/mel ved behov.

La deigen heve dekket med plast et lunt sted i minimum 1 time.

Trill ut pølsebrød og legg de på et stekebrett dekket med bakeark. Denne deigen hever veldig godt så trill de litt lange og tynne. Jeg laget mine litt for tykke og med heving ble de veldig store, men ingenting å si på smaken:)

Pensle med vann og 1 ss melk å strø på sesamfrø. Etterhev i min 30 minutter. Forvarm ovnen mens pølsebrødene hever.

Stekes på 200 C i ca 12 minutter. Avkjøl på rist

 

 

Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.
Glutenfrie, luftige pølsebrød.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #pølsebrød #bursdag #17mai #fiberhusk #glutenfritt #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #hotdog #bread #food #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

6 Comments

  1. Randi
    May 1, 2018 at 12:14 pm
    Reply

    Jeg var en skikkelig bakekjerring. Så fikk gutten beskjed om glutenfri kost og jeg møtte veggen. Alt jeg prøvde på ble tungt å smaksmessig ikke bra.
    Men du har virkelig gitt meg bakegleden tilbake. Tusen takk ❤️❤️

    • admin
      May 4, 2018 at 9:39 am

      Tuuuuusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding!!

  2. elisabeth
    May 9, 2018 at 7:30 pm
    Reply

    hei
    hvilket glutenfritt mel bruker du?

    • admin
      May 10, 2018 at 12:38 pm

      Hei, Vi brukte Demper i disse:)

  3. Camilla
    May 21, 2018 at 6:40 am
    Reply

    Hei. Hva med rømmen/yoghurten? 🙂
    Når jeg blandet smeltet smør, kald melk og vann så ble jo dette kaldt når det skulle oppi melblandingen? Var dette feil? Er spendt på om den hever nå! 🙂

    • admin
      May 21, 2018 at 7:48 am

      Hei:)
      Det skal gå fint. Når smør og varmt /lunket vann blandes men melk og yoghurt blir den ok likevel. Jeg gjør det sånn hver gang og det går helt fint:) Lykke til. Super dag videre!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *