Blog posts

Glutenfrie nanbrød

Glutenfrie nanbrød

Bakverk, Brød/gjærdeig
glutenfrie nanbrød

Indiske nanbrød er så godt og det har stått på programmet lenge å lage en glutenfri variant av dette nydelige brødet. Du kan servere det til indiske retter som tikka masala og gryteretter eller som tilbehør til en dipp og/-eller salat. 

Jeg er tilhenger av å bruke fiberhusk i de fleste bakeoppskrifter, mest for å høyne fiberinnholdet i baksten men også fordi jeg synes deigen hever bedre med fiberhusk. I denne oppskriften bruker jeg både gjær, sukker, bakepulver OG fiberhusk, men så mye som denne deigen hevet og så gode som nanbrødene ble ser jeg ingen grunn til å droppe noen av ingrediensene.

Du trenger:

  • 1 1/2 dl yoghurt
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 strøkne ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 450 gr glutenfritt lyst mel
  • 1 ts bakepulver
  • olje til steking 

Pensle nanbrødene med:

  • 100 gr smeltet smør
  • dryss over 1 neve finhakket koriander etter steking

Tips: Ha 1 fedd finhakket hvitløk og/-eller 1 knivsodd finhakket chili i smøret du pensler brødene med for ekstra smak.

Begynn med å blande sammen yoghurt og melk i en kjele og varm det opp til det er fingervarmt (eller litt over). Rør ut fiberhusk og gjær i væsken. Ha melet i en bakebolle sammen med bakepulver, sukker og salt. Hell de våte ingrediensene over i de tørre og kna deigen til den blir smidig og elastisk. Hvis deigen blir for løs bruker du litt mer mel og hvis den blir hard ha i litt lunket vann. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i minst 2 timer eller mer.

Del deigen i 8 like store deler og trill dem til boller. Trykk ut til tynne leiver. Varm opp en stekepanne smurt med olje og legg i et naanbrød eller fler hvis du har plass. De skal kun stekes på undersiden til de har en gylden farge.  Pensle den andre siden med smeltet smør og stek nanbrødene  i ovn under grill ( ca 220 C) til de har blåst seg opp litt og blitt jevnt brune. Dryss over hakket koriander og server brødene varme. 

glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
pensle med smeltet smør
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød
glutenfrie nanbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri # nanbrød #indisk #mat #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #nanbread #indian #food #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

18 Comments

  1. Kathrine Michelle
    06/03/2018 at 20:21
    Reply

    Hei. Hvor mye gjær brukte du? Fersk? Ser fantastisk nydelig ut. Blir nok indisk her i morgen.

    • admin
      06/03/2018 at 20:25

      Takk for oppklaring! Vi brukte 1 pose tørrgjær. Lykke til!:)

  2. Kristin
    07/03/2018 at 07:30
    Reply

    Hvor mange grader bruker du til grill i ovn?

    • admin
      07/03/2018 at 08:22

      Hei,
      220 C, men følg med det går ganske fort. Ser at dette datt ut i oppskriften, skal justere det nå. Takk!

  3. Ingeborg Martin
    07/03/2018 at 16:58
    Reply

    Hei! Så morsomt å finne oppskrift på så høye og fine nanbrød, når jeg allerede hadde planlagt å lage det i helgen (etter å ha sittet og siklet på resten av familien som mesket i seg nydelig nanbrød på Curry&Ketchup på mandag). Etter å ha prøvd deres oppskrifter på fylte horn, gulrotsuppe og ciabatta, gleder jeg meg til å prøve nanbrødoppskriften også.

    Kan jeg samtidig spørre om dere har noen gode tips og anbefalinger når det gjelder ferie i Hellas? Fra å være “grekofil” med en hund som heter Sagapo, har jeg ikke vært i Hellas på 10 år, siden jeg og en datter fikk påvist cøliaki. Savner Hellas, men frykter det er vanskelig med GF mat der. Har ikke lyst til å dra til Kreta, men gjerne en idyllisk liten øy, samtidig som vi kan finne god og trygg mat. Er det for eksempel lett å få tak i GF mel eller brødblandinger, så man kan bake selv hvis man har kjøkken på hotellet?

    Hvis dette er upassende å spørre om, så forstår jeg det

    • admin
      08/03/2018 at 11:42

      Hei,
      Vi kjenner godt på følelsen av å se på at andre koser seg på restaurant ja:) Gøy at du vil prøve! Skikkelig gode altså:)

      Men herregud, for et herlig navn på hund!:)

      Vi er på en liten øy, hvor det funker helt ok, men anbefaler leilighet eller et hotell hvor de har litt kunnskap. Hvis du tenker ta turen til Kyladene kan du jo si i fra da vi har et lite hotell på en av øyene der, og jeg vil si at vi har ganske god kunnskap om cøliaki:) Bare send meg en PM om du vil.

      Har skrevet litt om det å reise på tur med cøliaki her: http://pappautengluten.no/ut-pa-tur-med-coliaki/

      Super dag videre og få gjerne høre om hvordan nanbrødene ble!:)

  4. Pathika
    08/03/2018 at 09:49
    Reply

    Hi
    I was wondering what is fiberrusk ..

  5. Tove Lise
    09/03/2018 at 11:01
    Reply

    Hei, ser at du ofte ikke skriver hvilken type mel du bruker I oppskriftene. Min erfaring er at det er stor forskjell på de forskjellige merkene. Om mulig, så hadde det vært kjekt om du fikk inn dette I oppskritene.
    Ellers en super blog/IG-profil dere har 🙂

    • admin
      10/03/2018 at 07:13

      Hei 🙂

      Skal prøve å bli flinkere til det. Takk !

  6. Ingeborg Martin
    10/03/2018 at 08:44
    Reply

    Hi hi, skal sette denne deigen snart. Lurer også på hvilket mel dere brukte til nanbrødene, for som hun over skriver, det kan gjøre stor forskjell. Har Semper Mix (den med melk) og Semper Fin Mix (uten melk) her på hytta, håper det var en av disse

    Jeg kommer tilbake med resultatet senere og vil gjerne høre mer om øya deres. Når du skriver PM, er det på Facebook eller finnes det en slik funksjon i bloggen? Er ikke altfor teknisk anlagt

    • admin
      10/03/2018 at 09:05

      Hei,

      Bruk Semper fin mix:) Skal forsøke å få det inn i oppskriftene. PM; info@pappautengluten.no 🙂 Lykke til!

  7. Ingeborg Martin
    11/03/2018 at 10:43
    Reply

    Tilbakemelding på nanbrødene: De ble kjempegode. Tror det er de beste jeg har lagd på 10 år. Toppet dem med smeltet smør tilsatt tørket oregano og litt salt, deretter strødde jeg over en blanding av finhakket rød paprika, rød løk og hvitløk. Fulgt ellers oppskriften til punkt og prikke. Fikk ikke samlet deigen i bakemaskinen, selv om jeg tilsatte litt ekstra lunkent vann. Knadde den derfor for hånd eterhvert, og da ble det en fin smidig deig. Neste prosjekt tror jeg må bli fletteloffen deres, brukte dere Semper Fin Mix der også?

    • admin
      11/03/2018 at 14:12

      Så gøy at du likte de! Og at du ble fornøyd! Jepp, kan fint bruke samme mel i fletteloffen. Lykke til!

  8. Irene Lie Lyngvær
    03/04/2018 at 10:50
    Reply

    Kan jeg bruke vanlig hvetemel i stedet for glutenfritt mel?

    • admin
      03/04/2018 at 17:31

      Jepp:)

  9. Hilde
    03/06/2018 at 11:09
    Reply

    Hei! Går det fint å bruke gresk yoghurt i steden for vanlig? Det er det jeg har i kjøleskapet for øyeblikket.

    • Pappa uten gluten
      03/06/2018 at 12:17

      Hei,
      Det går helt fint. Lykke til!:)

  10. Anja Bergene
    14/09/2018 at 14:25
    Reply

    Hei. Ser digg ut. Hvilket mel har du brukt?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *