Blog posts

Glutenfrie pitabrød. Må prøves!

Glutenfrie pitabrød. Må prøves!

Brød/gjærdeig, Frokost, Matpakketips

image

Noen ganger klaffer alt og det gjorde det i dag:) Disse ble saftige, luftige og sinnsykt gode!

Du trenger

  • 3 dl lunket vann
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 pk tørr gjær
  • 1/2 ts salt
  • 450 gr glutenfri lys melblanding

Rør ut gjær og fiberhusk i lunket vann. Tilsett salt og  mel og rør sammen til en jevn deig. Tilsett resten av melet og del deigen i 8 deler. Formes til kuler som du klapper ut på en form penslet med olivenolje. Pensle pitabrødene med litt olje og strø over sesamfrø. Heves i ca 30 min.

image

 

Stekes i ovn på 225 c i ca 10 min.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

13 Comments

  1. Valentina Pasina
    08/02/2018 at 17:20
    Reply

    Veldig bra å ha dette side.veldig interessant
    oppskrifter.

    • admin
      09/02/2018 at 10:22

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!:)

  2. Nina
    20/02/2018 at 10:23
    Reply

    Hei. Er pitabrødene greie å fryse? Vi er helt nye på glutenfri kost så veldig fint med denne bloggen. Prøver å finne gode alternativer i matpakka til vår 6-åring som nettopp fikk diagnosen Cøliaki. Hilsen Nina

    • admin
      20/02/2018 at 13:55

      Ja, men anbefaler opptining i ovn på svak varme. Lykke til!::)

  3. Ragnhild Alvim
    02/03/2018 at 18:09
    Reply

    Syns de ble litt harde. Neste gang vil jeg prøve oppskriften på pakken + fiberhusk

    • admin
      03/03/2018 at 07:27

      Hei,
      Så dumt det ikke fungerte. Det skal jo fiberhusk i disse, så om du ikke har hatt det i kan jo det være grunnen til at de ble harde. Fin dag videre!

  4. cecilie Ørnhoft
    10/03/2018 at 19:03
    Reply

    Hei og takk for at du deler de fine oppskriftene dine.
    Samboeren min er gresk og Vi lagde pitabrødene du hadde lagt ut i dag, men brukte de til souvlaki. Så for sent at du faktisk hadde oppskrift på dette. Så de skal vi prøve neste gang.
    De ble utrolig gode og luftige og forsvant med en gang. Vi kommer til å lage flere av oppskriftene dine og spesielt de greske. Elsker gresk mat,men er jo utfordringer der og ang ost og filodeig.
    jeg er helt fersk i allergimat da jeg fikk gluten,melk, korn intoleranse for 4 uker siden.

    • admin
      11/03/2018 at 14:11

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Heldigvis masse god gresk mat du kan spise selv om du har litt utfordringer med allergier, men skjønner at det med melk og glutenallergi er litt vanskeligere. Koselig at dere liker oppskriftene, bare å følge med, det blir sikker flere greske oppskrifter:)

  5. Ann-Karin Vinje
    03/04/2018 at 00:57
    Reply

    Hei, og takk for alle gode oppskrifter. Hva heter fiberhusk på gresk? (om det går an å få tak i her i Hellas). Souvladzidiko’en på hjørnet sier at jeg kan ta med meg egne pitabrød, så disse må jeg prøve å lage. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *