by

Glutenfrie pitabrød. Må prøves!

image

Noen ganger klaffer alt og det gjorde det i dag:) Disse ble saftige, luftige og sinnsykt gode!

Du trenger

 • 3 dl lunket vann
 • 1 ts fiberhusk
 • 1 pk tørr gjær
 • 1/2 ts salt
 • 450 gr glutenfri lys melblanding

Rør ut gjær og fiberhusk i lunket vann. Tilsett salt og  mel og rør sammen til en jevn deig. Tilsett resten av melet og del deigen i 8 deler. Formes til kuler som du klapper ut på en form penslet med olivenolje. Pensle pitabrødene med litt olje og strø over sesamfrø. Heves i ca 30 min.

image

 

Stekes i ovn på 225 c i ca 10 min.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos😉

 

13 kommentarer


  1. // Svar

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!:)


 1. // Svar

  Hei. Er pitabrødene greie å fryse? Vi er helt nye på glutenfri kost så veldig fint med denne bloggen. Prøver å finne gode alternativer i matpakka til vår 6-åring som nettopp fikk diagnosen Cøliaki. Hilsen Nina


  1. // Svar

   Ja, men anbefaler opptining i ovn på svak varme. Lykke til!::)


 2. // Svar

  Syns de ble litt harde. Neste gang vil jeg prøve oppskriften på pakken + fiberhusk


  1. // Svar

   Hei,
   Så dumt det ikke fungerte. Det skal jo fiberhusk i disse, så om du ikke har hatt det i kan jo det være grunnen til at de ble harde. Fin dag videre!


 3. // Svar

  Hei og takk for at du deler de fine oppskriftene dine.
  Samboeren min er gresk og Vi lagde pitabrødene du hadde lagt ut i dag, men brukte de til souvlaki. Så for sent at du faktisk hadde oppskrift på dette. Så de skal vi prøve neste gang.
  De ble utrolig gode og luftige og forsvant med en gang. Vi kommer til å lage flere av oppskriftene dine og spesielt de greske. Elsker gresk mat,men er jo utfordringer der og ang ost og filodeig.
  jeg er helt fersk i allergimat da jeg fikk gluten,melk, korn intoleranse for 4 uker siden.


  1. // Svar

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Heldigvis masse god gresk mat du kan spise selv om du har litt utfordringer med allergier, men skjønner at det med melk og glutenallergi er litt vanskeligere. Koselig at dere liker oppskriftene, bare å følge med, det blir sikker flere greske oppskrifter:)


 4. // Svar

  Hei, og takk for alle gode oppskrifter. Hva heter fiberhusk på gresk? (om det går an å få tak i her i Hellas). Souvladzidiko’en på hjørnet sier at jeg kan ta med meg egne pitabrød, så disse må jeg prøve å lage. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *