by

Glutenfrie pizza-piroger

glutenfrie pizza-piroger

Glutenfrie pizza-piroger er kanskje litt tidskrevende å lage, men jeg lover deg; det er verdt hvert eneste minutt. Disse er perfekte i matpakken, på reise  eller som turmat. Fyll de med favoritt-fyllet ditt og nyt!

Du trenger:

  • 2 dl creme fraishe/ yoghurt/ Kesam
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl kokende vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 100 gr smør
  • 450 gr Semper lys melblanding
  • 1 ts salt
  • 1 egg og 2 ss melk til pensling

Fyll:

  • 150 gr revet ost
  • 500 gr kjøttdeig
  • 1 /2 finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss friske urter etter smak
  • 2-3 ss tomatpurre
  • salt / pepper
  • smør til steking

Bland sammen creme fraishe, vann, smør og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og gjær å rør godt. La blandingen svelle i ett minutt. rør videre i noen minutter. Ha mel, salt, , sukker i en annen bakebolle og rør inn de våte ingrediensene. Røres godt i ett par minutter før du begynner å kna deigen. Tilsett gjerne mer mel eller væske ved behov. Deigen skal være smidig og lett å jobbe med.

Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

I mellomtiden bruner du kjøttdeigen sammen med hvitløk , urter, løk og krydder i litt smør. Tilsett gjerne ekstra krydder for mer smak.

Del deigen i tre emner. Kjevle ut hver emne til cirka 2-3 mm tykkelse. Bruk en skål til å trykke ut sirkler. Bruk akkurat så stor eller liten skål du vil, men husk at det vil også avgjøre størrelsen på pirogene dine. Pensle med pisket egg rundt kanten.

Smør litt tomatpure på hver sirkel, og ha en skje kjøttdeig midt på den ene halvdelen og dryss litt revet ost over. Pensle med pisket egg/melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll. Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen.

La pirogene etterheve cirka 30 minutter. Pensle med egg og melk, og dryss gjerne litt havsalt over. Stekes på 200°C i ca 15 minutter.

Avkjøles på rist.

Stikk ut sirkler med en skål
Stikk ut sirkler med en skål
Pensle med pisket egg og melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll.
Pensle med pisket egg og melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll.
Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen
Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger
glutenfrie pizza-piroger

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #pizza #piroger #empanadas #mat #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #food #celiac

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *