Blog posts

Glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød

Bakverk, Brød/gjærdeig, Matpakketips
glutenfrie polarbrød

Glutenfrie polarbrød er perfekt i matpakken. Sevastianos har spurt ved et par anledninger om de man kjøper i butikk finnes i glutenfritt . Vi har ikke funnet det så jeg har derfor lovet han å lage det.

Du trenger:

  • 700 gr glutenfritt  mel. Ca 450 gr lyst mel, 200 gr glutenfrie havregryn kjørt til "mel" og 50 gr treff mel (jytte)
  • 1 -2 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 6 dl væskeblanding  bestående av melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
  • 1 ts salt
  • 50 gr smeltet smør
  • 4 ss olivenolje

Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk evt. mer væske/mel ved behov.

Start med å ha 700 gr mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og smør og bland inn  yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i ca ett minutt.

Bland så de våte ingrediensene med de tørre og spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Heves i min. 1 time  på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Forvarm ovnen til 220C

Kjevle ut deigen (ca 1 1/2 cm tykk) og bruk en bolle eller en stor kopp i ønsket størrelse til å stikke ut brødene (8-10 cm). Ligg de over på et stekebrett med bakeark og prikk hull med en spisepinne. Etterheves i ca 30 minutter.

Stekes på 220 C (over og undervarme) i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Disse kan fint fryses og teas opp ved behov. Anbefaler oppvarming/tining på svak varme i ovn (evt bruk en mikrobølgeovn. )

 

glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød
glutenfrie polarbrød

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #polarbrød #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodlover #foodblogger

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

7 Comments

  1. Åsmund Wego
    07/09/2018 at 14:01
    Reply

    Semper har noe som heter “Fjällrundor” som ligner litt.

    • Pappa uten gluten
      09/09/2018 at 09:37

      tusen takk for tips!:)

  2. Eli K
    11/09/2018 at 18:34
    Reply

    Disse prøvde jeg første gang på SFO sist uke, ble knallgode!! Nå står deigen til heving her hjemme! -gleder meg til kvelds!

    • Pappa uten gluten
      12/09/2018 at 13:16

      Herlig tilbakemelding! Tusen takk:)

  3. Nysgjerrig person
    21/09/2018 at 20:29
    Reply

    Kan man bruke grovt mel istedenfor lyst?

    • Pappa uten gluten
      22/09/2018 at 10:10

      Jepp! Vi maler ofte havregyn til mel å bruker det:)

  4. Mari s.
    21/09/2018 at 20:37
    Reply

    Kan jeg bruke grovt mel?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *