by

Glutenfrie rundstykker på 1-2-3

Glutenfrie enkle rundstykker på 1-2-3
glutenfrie rundstykker på 1-2-3

Mangler du glutenfritt brød til morgendagens matpakker? Fortvil ikke, denne deigen lager du på 1 - 2 - 3. Den må selvfølgelig heve en stund, men selve rundstykkene går det veldig fort å lage. 

Du kan bytte ut 1,5 dl av vannet med melk om du ønsker det, og du kan gjerne bytte ut deler av det lyse melet med et grovere mel. Prøv deg frem med litt havregryn og malte nøtter eventuelt. Det viktige er blandingsforholdet mellom vått og tørt så du kan bruke det du har tilgjengelig.

Blir deigen for hard tilsetter du litt vann/melk og blir den for tynn/klissete tilsetter du litt mere mel. 

Du trenger:

  • 6 dl glutenfri lys melblanding. 
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 3,5 dl lunket vann

Start med å ha 1 ss fiberhusk i vannet. Fiberhusk blandet med vann gir en gele-aktig blanding, men det er akkurat sånn det skal være. Tilsett 2 ss olivenolje i blandingen. La det svelle et par minutter. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle å tilsett vann, olje og fiberhusk. Rør godt og elt deigen til du har en jevn, fin deig. 

La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1 time. 

Trill ut rundstykker av deigen og pensle de med et pisket egg. Strø på solsikkekjerner/ glutenfrie havregryn eller frø om ønskelig. La deigen etterheve i ca 30 minutter. Stekes i forvarmet ovn på 200 C i ca 15 minutter.

Tips: om rundstykker eller annet brød blir litt tørt gir du det bare en runde i et toastjern før servering.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #rundstykker #matpakke #matpakketips #glutenfri #melkefri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matblogg #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #celiac

glutenfrie rundstykker på 1-2-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *