Blog posts

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Bakverk, Brød/gjærdeig, Frokost, Matpakketips
Glutenfrie scones

Glutenfrie scones må være noe av det enkleste jeg har laget av glutenfri bakst. Dette er gjort på under 30 minutter. Nybakte scones med syltetøy og en kopp te er en uslåelig kombinasjon. Perfekte i matpakken med litt ost på er de også.

Du trenger (12 stk);

  • 3 dl glutenfritt mel. Lyst eller grovt
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 50 gr smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 egg

Tips: Kjør glutenfrie havregryn i en foodprocessor til "mel".

Sett ovnen på 240 C.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk. Smelt smøret og bland det sammen med melk, egg og  fiberhusk. La det stå å svelle ett par minutter, før du har det i de tørre ingrediensene. Kna til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.

Form deigen til 3 runde "kaker". Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. De skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel, å stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist å server dem nystekt med syltetøy og en kopp te.

glutenfrie scones
Glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #scones #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncf #ncfu #matbloggsentralen #nrkmat #godtno #allersglutenfritt #glutenfri #mat #marathon #running #daddy #cooking #homeade #healthy #food #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

16 Comments

  1. Sam
    28/10/2017 at 06:36
    Reply

    Hei! Denne skal testes til frokost i dag:-) Skal egget i sammen med det våte?

    • admin
      28/10/2017 at 06:49

      Du kan bare ha det i med det tørre. Alt skal knas godt sammen:) Lykke til! Få høre hvordan de ble:)

    • Sam
      28/10/2017 at 08:39

      Dette ble en stor suksess på frokostbordet! Har prøvd meg på glutenfri scones et par ganger før, og da ble resultatet tørt og hardt. Disse ble myke og kjempegode:-)

    • admin
      28/10/2017 at 11:59

      Så bra!! Synes også at de ble veldig gode:) Fortsatt fin dag

  2. Sam
    28/10/2017 at 06:36
    Reply

    Hei! Denne skal testes til frokost i dag:-) Skal egget i sammen med det våte?

  3. Cheryl
    28/10/2017 at 14:50
    Reply

    Hi from Minnesota! Have you tried making these vegan? I know it can be challenging to be gluten free, even more challenging animal products free…. I will try them vegan and let you know, if you are interested….Cheryl

    • admin
      29/10/2017 at 07:39

      Hi Cheryl:) No, i havent , but i would love to hear how it went! Thank you:)

  4. Merethe
    17/02/2018 at 14:44
    Reply

    Hei! Er disse greie å fryse?

    • admin
      19/02/2018 at 07:04

      Hei,
      Dessverre ikke forsøkt å fryse (blir alltid spist opp med en gang:-), men jeg vil tro at det går fint. Anbefaler sakte oppvarming/tining i ovnen på svak varme. Lykke til!

  5. Astrid Schei
    20/08/2018 at 08:52
    Reply

    Hei ! Hvorfor “kjører” du havregrynene til mel ?

    • Pappa uten gluten
      28/08/2018 at 17:44

      For da får jeg lurt det i Sevastianos også:) Han tror nemlig at alt korn/ frø og kjerner er farlig:)

  6. Henriette
    21/08/2018 at 23:30
    Reply

    Hvilket mel har du brukt?

    • Pappa uten gluten
      28/08/2018 at 17:37

      Bruker det jeg har, men tror jeg brukte Semper i denne:)

  7. Synnøve
    22/08/2018 at 11:21
    Reply

    Kan fiberhusk erstattes med noe annet?

    • Pappa uten gluten
      28/08/2018 at 17:36

      Ikke forsøkt, bruker det i nesten alt, men du kan droppe det og forsøke med 1 skje bakepulver og evt et egg. Lykke til!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *