by

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones

Glutenfrie scones må være noe av det enkleste jeg har laget av glutenfri bakst. Dette er gjort på under 30 minutter. Nybakte scones med syltetøy og en kopp te er en uslåelig kombinasjon. Perfekte i matpakken med litt ost på er de også.

Du trenger (12 stk);

  • 3 dl glutenfritt mel. Lyst eller grovt
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 50 gr smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 egg

Tips: Kjør glutenfrie havregryn i en foodprocessor til "mel".

Sett ovnen på 240 C.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk. Smelt smøret og bland det sammen med melk, egg og  fiberhusk. La det stå å svelle ett par minutter, før du har det i de tørre ingrediensene. Kna til du får en jevn fin deig. Spe på med melk eller mel om det behøves.

Form deigen til 3 runde "kaker". Legg Sconesene på ett stekebrett med bakepapir. De skal være ca 2 cm høye. Bruk en kjøkkenkniv til å dele hver scones i 4 deler. Ikke skjær helt igjennom. Prikk hull med en gaffel, å stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist å server dem nystekt med syltetøy og en kopp te.

glutenfrie scones
Glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones
glutenfrie scones

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #scones #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncf #ncfu #matbloggsentralen #nrkmat #godtno #allersglutenfritt #glutenfri #mat #marathon #running #daddy #cooking #homeade #healthy #food #celiac

10 Comments


  1. // Reply

    Hei! Denne skal testes til frokost i dag:-) Skal egget i sammen med det våte?


    1. // Reply

      Du kan bare ha det i med det tørre. Alt skal knas godt sammen:) Lykke til! Få høre hvordan de ble:)


      1. // Reply

        Dette ble en stor suksess på frokostbordet! Har prøvd meg på glutenfri scones et par ganger før, og da ble resultatet tørt og hardt. Disse ble myke og kjempegode:-)


        1. // Reply

          Så bra!! Synes også at de ble veldig gode:) Fortsatt fin dag


  2. // Reply

    Hei! Denne skal testes til frokost i dag:-) Skal egget i sammen med det våte?


  3. // Reply

    Hi from Minnesota! Have you tried making these vegan? I know it can be challenging to be gluten free, even more challenging animal products free…. I will try them vegan and let you know, if you are interested….Cheryl


    1. // Reply

      Hi Cheryl:) No, i havent , but i would love to hear how it went! Thank you:)



  4. // Reply

    Hei! Er disse greie å fryse?


    1. // Reply

      Hei,
      Dessverre ikke forsøkt å fryse (blir alltid spist opp med en gang:-), men jeg vil tro at det går fint. Anbefaler sakte oppvarming/tining i ovnen på svak varme. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *