Blog posts

Glutenfrie sjokoladehorn

Glutenfrie sjokoladehorn

Bakverk, Barnas kjøkken, Brød/gjærdeig
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn

Du trenger ingen unnskyldning for å lage deilige sjokoladehorn. Det er nok at det er tirsdag og at snøen laver ned. Jeg har tatt utgangspunkt i en bolledeig som er veldig enkel å lage og deigen er en drøm å jobbe med.

Du trenger;

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

100 gr kokesjokolade

Egg til pensling og noen skjeer perlesukker til pynt.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk.

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

Ha deigen på bordet og del den i 2 like store emner. Kjevle ut hvert emne til stor rund leiv. Del hver leiv i 8 like store deler med en pizzaskjærer. Legg en bit kokesjokolade midt på hver del og rull dem sammen fra ytterst til innerst. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater, og la hornene etterheve i ca 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 225°C.

Pensle med egg og dryss over perlesukker (kan sløyfes). Stek sjokoladehornene  midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Denne deigen kan du bruke til kanelboller , boller eller sjokoladehorn.

glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn
glutenfrie sjokoladehorn

Lykke til !

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

9 Comments

  1. Ingelin
    januar 31, 2018 at 5:04 am
    Reply

    Må testes ut!

    • admin
      januar 31, 2018 at 7:11 am

      🙂

  2. Christine
    januar 31, 2018 at 5:02 pm
    Reply

    Fikk vann i munnen av disse 🙂
    Kan jeg spørre hva slags lysmelblanding du bruker, hvilket merke? Opplever store forskjeller så kjekt med en som gir garantert bra resultat!

    • admin
      januar 31, 2018 at 5:39 pm

      Hei Christine,
      Semper lys eller Schaer funker veldig bra for oss. De var veeeldig gode:)

  3. Kjersti
    februar 1, 2018 at 5:40 pm
    Reply

    Nå står de til heving fantastisk deig å jobbe med! Småjentene gleder seg

    • admin
      februar 1, 2018 at 6:56 pm

      Så bra! Da krysser vi fingrene for at dere blir fornøyd:-)

  4. Solveig Dyrland
    juni 17, 2018 at 4:53 pm
    Reply

    Kan bruke kjøkkenmaskin eller??

    • Pappa uten gluten
      juni 18, 2018 at 7:27 am

      Hei:)

      Du kan fin bruke kjøkkenmaskin. Lykke til!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *