Blog posts

Glutenfrie tortilla lefser

Glutenfrie tortilla lefser

Bakverk, Brød/gjærdeig

INGREDIENSER

10-12 lomper

  • 180 g glf maismel
  • 1 ts salt
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 1/5 dl vann

1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler.

2. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.

3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side.

4. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

 

image

Kilde, matprat.no

Fylles med favoritt fyllet ditt. Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *