Blog posts

Glutenfrie vårruller

Glutenfrie vårruller

Helg, Middagstips
glutenfrie vårruller

Glutenfrie vårruller har stått på ønskelisten til Sevastianos lenge. Vi har forsøkt å lage det et par ganger med variabelt resultat, men disse ble veldig gode! Du kan fylle det med akkurat det du har lyst til. Vi tok utgangspunkt i det vi hadde i kjøleskapet, men alt av kjøtt og grønnsaker passer bra som fyll. Vi brukte nudler siden Sevastianos elsker det, men det kan du droppe om du ikke har det tilgjengelig.

Du trenger:

  • 1 pk rispapir

Fyll:

  • 400 gr kjøttdeig. Svin/okse eller kylling
  • 2 gulrøtter, raspes
  • 2 vårløk
  • 200 gr glassnudler
  • 2-3 ss glutenfri soyasaus
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket koriander
  • 1 knivsodd finhakket chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 3 ss ferdig buljong. Sjekk at den er glutenfri
  • 2 ss olje til steking

Kok opp nudler som anvist på pakken. Når de er ferdige bruker du en saks og klipper de opp i biter. 

Brun kjøttdeig i oljen , tilsett vårløk og hvitløk. La det surre på middels varme og tilsett så de øvrige ingrediensene. La det steke videre i noen minutter. På slutten av steketiden tilsetter du nudlene og lar det stå i et minutt eller to.

Legg et og et risark i en bolle med vann og la de mykne i et par minutter. Legg risarket over på et fuktig kjøkkenhåndkle og legg på fyllet. Bruk 2- 3 ss med fyll i hvert risark. Brett hver av sidene inn og rull vårrullene stramt sammen. 

Legg vårrullene over på et stekebrett med bakepapir med sjøen ned, pensle de med litt olje og stek de i ca 12 minutter på 200C til de får litt farge. Husk at glutenfrie vårruller ikke kommer til å få samme gyldne farge som du er vandt til, men de smaker akkurat like godt.

Server med chilisaus og/ eller soyasaus (sjekk at de er glutenfrie!)

glutenfrie vårruller
glutenfrie vårruller
glutenfrie vårruller
glutenfrie vårruller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #vårruller #vinterferie #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfritt #kosthold #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #healthy #glutenfree #food #springrolls #cakes #celiac #foodblogger #foodlover 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

3 Comments

  1. Per Arne Tønnessen
    20/02/2018 at 12:49
    Reply

    Hei, har laget slike, men frityrkoker de, og de blir aldri sprø.
    Legger man et “tørt” rispapir i gryta, blir det supercrispy..
    Hvor “sprø” blir disse?

    En annen pappa med datter som har cøliaki 🙂

    • admin
      20/02/2018 at 13:54

      Hei:)
      Disse ble faktisk sprø(!!), men legg de på et bakepapir når de er stekt også. Vi laget i ovnen og penslet med olje. La de ligge i vann til de er helt myke før du legger på fyll. Lykke til!

  2. Anki
    25/02/2018 at 21:21
    Reply

    Thank you very much. I hope you will have a good time in Kolkata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *