by

Glutenfritt brød med frø, kjerner og fiber

Barnevennlig glutenfritt fiberbrød med frø og kjerner

Få ting smaker så godt som nybakt brød. Dette glutenfrie brødet er i tillegg fullt av fiber , glf havregryn, linfrø og gresskarkjerner, så dette kan du trygt spise.  Jeg sliter litt med å få i Sevastianos nok frø og kjerner da han oppfører seg som om frø i brødet er livsfarlig... Derfor pleier jeg å kjøre det i en kjøkkenmaskin først slik at det blir til "mel". Perfekt måte å lure inn ting han ellers ikke ville spist. Dagens #pappatips:)

Du trenger :

  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 1 dl glf havregryn
  • 450 gr fibermiks eller annen grovere melmiks
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk

Bland vann og fiberhusk sammen. Rør godt og la svelle i 5 minutter. Kjør frø, kjerner og havregryn i en kjøkkenmaskin, og bland det sammen med 450 gr fibermiks og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og fiberhusk, bland godt og kna til du får en jevn, fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du ønsker det. Sett deigen lunt til heving under ett kjøkkenhåndkle i 1 time.

Form brødet som du ønsker og snitt ett mønster i overflaten av brødet med en skarp kniv. Pensle med vann. Etterhev i ca 30 minutter.

Stekes på 200 C i ca 40 minutter.

 

Barnevennlig glutenfritt fiberbrød med frø og kjerner
Snitt mønster i overflaten før steking
Snitt mønster i overflaten før steking
pappautengluten.no

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #brød #fiber # sunt #kosthold #hjemmelaget #mat #matfrabunnen #aktiv #matglad #matgal #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #marathon #running #daddy #cooking #baking #homemade #glutenfree #food #celiac

3 kommentarer


  1. // Svar

    Hei!
    Hva skjer om jeg blander fiberhusken ilag med det tørre, uten at jeg blader det med vann å lar det svelle?


  2. // Svar

    Hej
    Synes det her brød ser super lækkert ud.
    Har prøvet og bage det, men dejen ville ikke hæve.


    1. // Svar

      Hei,
      Tusen takk! Har du fulgt oppskriften til punkt og prikke? ledig viktig at det følges nøyaktig ved glutenfri bakst. Ellers vanskelig å si hvorfor.. Lar du det heve lunt? Lunket væske? Kan være ovnen , prøv litt svakere varme.. Evnt tilsett 1 ts bakepulver i deigen. Håper det løser seg! Lykke til:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *