Glutenfritt flerkornbrød

glutenfritt flerkornbrød fullt av frø og kjerner

image

Endelig ett glutenfritt brød som smaker som ett vanlig brød! Dette brødet holder seg i flere dager og passer like godt i matpakken som til supper og salater.

Du trenger:

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 pk tørr gjær
  • 50 gr mørk sirup
  • 160 gr bokhvetemel
  • 100 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr solsikkekjerner
  • 100 gr gresskarkjerner
  • 30 gr linfrø
  • 25 gr fiberhusk
  • 1 ts salt

Glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett oppløst gjær, vann og sirup og bland sammen til en glatt, litt løs, deig. Ha deigen i en smurt brødform, 1,5 l, og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i ca 1,5 t.

Stek brødet midt i ovnen på 175c i ca 75 min. Avkjøl på rist. La brødet stå noen timer før du skjærer i det. Gjerne til neste dag.

kilde: Allers Glutenfritt

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!