Blog posts

Glutenfritt flerkornbrød

Glutenfritt flerkornbrød

Bakverk, Brød/gjærdeig

image

Endelig ett glutenfritt brød som smaker som ett vanlig brød! Dette brødet holder seg i flere dager og passer like godt i matpakken som til supper og salater.

Du trenger:

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 pk tørr gjær
  • 50 gr mørk sirup
  • 160 gr bokhvetemel
  • 100 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr solsikkekjerner
  • 100 gr gresskarkjerner
  • 30 gr linfrø
  • 25 gr fiberhusk
  • 1 ts salt

Glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett oppløst gjær, vann og sirup og bland sammen til en glatt, litt løs, deig. Ha deigen i en smurt brødform, 1,5 l, og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i ca 1,5 t.

Stek brødet midt i ovnen på 175c i ca 75 min. Avkjøl på rist. La brødet stå noen timer før du skjærer i det. Gjerne til neste dag.

kilde: Allers Glutenfritt

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

11 Comments

  1. Bettina
    05/06/2017 at 12:57
    Reply

    Hei Jeg har prøvd og lage dette brødet 2 ganger, men det blir rått inni begge ganger, enda jeg har stekt det enda lenger på rist gang Nr 2, skal det være klissete/deigete inni? Eller gjør jeg noe galt? Hilsen Bettina

    • admin
      05/06/2017 at 13:51

      Prøv å skru ned varmen litt å stek det lenger? Pass på å avkjøle på rist også etter steking. Jeg har ikke hatt det problemet med denne oppskriften, men prøv evnt dette og si gjerne i fra igjen om det fremdeles ikke fungerer:)

  2. Hanne Bjøralt
    19/06/2017 at 18:04
    Reply

    Fantastisk godt brød!! Mitt ble også rått, så skar det opp i skiver og ristet skivene i ovnen på lav varme. Frøs dem. De smakte nydelig opptint.
    Prøver igjen i kveld. Nå med forheving i bakebolle og etterheving i form. Prøver lavere varme også. Godt blir det nok uansett!

  3. Svanhild
    14/01/2018 at 15:11
    Reply

    Det står løs opp gjær, er det i vann og er det fersk gjær det egntlig ska vær. Tørrgjær blandes vell i melet.
    Takk for mange nyyyyydelige oppskrifter her

    • admin
      15/01/2018 at 15:51

      Takk for super hyggelig tilbakemelding!:) Hvis det skal fiberhusk i pleier jeg å ha både gjær og fiberhusk i vannet, men du kan fint blande det rett i melet også. Ikke noe problem! Fin dag videre:)

  4. Ann Jeanette Tornsberg
    16/09/2018 at 17:39
    Reply

    Med litt modifikasjoner, pga ting jeg ikke fant og ting jeg trodde jeg hadde.. Så ble dette uansett et vellykket brød!
    Er så mye her jeg skal teste ut! Så glad for å ha fått tips om denne siden! 🙂
    Takk for at du deler!

    • Pappa uten gluten
      17/09/2018 at 07:57

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Takk for at dere leser:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *