by

Glutenfritt flerkornbrød

image

Endelig ett glutenfritt brød som smaker som ett vanlig brød! Dette brødet holder seg i flere dager og passer like godt i matpakken som til supper og salater.

Du trenger:

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 pk tørr gjær
  • 50 gr mørk sirup
  • 160 gr bokhvetemel
  • 100 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr solsikkekjerner
  • 100 gr gresskarkjerner
  • 30 gr linfrø
  • 25 gr fiberhusk
  • 1 ts salt

Glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett oppløst gjær, vann og sirup og bland sammen til en glatt, litt løs, deig. Ha deigen i en smurt brødform, 1,5 l, og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i ca 1,5 t.

Stek brødet midt i ovnen på 175c i ca 75 min. Avkjøl på rist. La brødet stå noen timer før du skjærer i det. Gjerne til neste dag.

kilde: Allers Glutenfritt

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos

9 kommentarer




  1. // Svar

    Hei Jeg har prøvd og lage dette brødet 2 ganger, men det blir rått inni begge ganger, enda jeg har stekt det enda lenger på rist gang Nr 2, skal det være klissete/deigete inni? Eller gjør jeg noe galt? Hilsen Bettina


    1. // Svar

      Prøv å skru ned varmen litt å stek det lenger? Pass på å avkjøle på rist også etter steking. Jeg har ikke hatt det problemet med denne oppskriften, men prøv evnt dette og si gjerne i fra igjen om det fremdeles ikke fungerer:)


  2. // Svar

    Fantastisk godt brød!! Mitt ble også rått, så skar det opp i skiver og ristet skivene i ovnen på lav varme. Frøs dem. De smakte nydelig opptint.
    Prøver igjen i kveld. Nå med forheving i bakebolle og etterheving i form. Prøver lavere varme også. Godt blir det nok uansett!




  3. // Svar

    Det står løs opp gjær, er det i vann og er det fersk gjær det egntlig ska vær. Tørrgjær blandes vell i melet.
    Takk for mange nyyyyydelige oppskrifter her


    1. // Svar

      Takk for super hyggelig tilbakemelding!:) Hvis det skal fiberhusk i pleier jeg å ha både gjær og fiberhusk i vannet, men du kan fint blande det rett i melet også. Ikke noe problem! Fin dag videre:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *