Blog posts

Glutenfritt grovbrød med mørk bakemiks fra Helios

Glutenfritt grovbrød med mørk bakemiks fra Helios

Bakverk, Brød/gjærdeig, Samarbeid

/reklame/

Vi har laget glutenfritt grovbrød med den mørke kakemiksen fra Helios, og resultatet ble SÅ bra. Dette brødet smaker helt fantstisk og det holder seg i flere dager på benken. Jeg har laget det flere ganger og det er ingen som tror meg når jeg sier at det er glutenfritt. Prøv det selv:)

Du trenger:

  • 6 dl kaldt vann
  • 1 pk tørr gjær
  • 50 gr Helios lønnesirup
  • 160 gr Helios mørk bakemiks
  • 100 gr glutenfrie havregryn
  • 100 gr Helios solsikkekjerner
  • 100 gr Helios gresskarkjerner
  • 30 gr Helios linfrø
  • 1 ts salt

Ekstra glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett gjær blandet ut i vann og sirup og bland sammen alle ingredensene til en jevn fin deig. Ha deigen i en brødform med bakepapir og dryss over glf havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

Dekk formen med plast eller ett kjøkkenhåndkle. La det heve i minimum 1 t.

Stek brødet på 170 C i ca 70 minutter

 Avkjøl på rist.

 

glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios
Pappa uten gluten / Helios
glutenfritt grovbrød . grovmiks Helios

Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke bakemiksene fra Helios finner du her.

 

Husk at du også kan følge oss på FB og Instagram for daglige oppdateringer - @helios og @pappautengluten

#pappautengluten #helios #glutenfritt #samarbeid #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *