by

Grillsesongen 2017 er i gang!

Grillsesong

Grillsesongen er i gang for fullt nå som våren endelig er her. I parken i dag har folk tatt med seg engangsgrill, øl og frisbee ut og det ser helt nydelig ut. Den gode nyheten for deg med cøliaki eller glutenallergi er at du kan være med på grillfesten uten å tenke på om du tåler det. Her tåler du nemlig det aller meste. Og du får kjøpt glutenfritt øl:)

Vi har egentlig grillet siden begynnelsen av Mars vi, men jeg må innrømme at det er utrolig mye hyggeligere å stå ute å grille nå enn det det var for noen måneder siden.

Husk å vaske risten på grillen, eller flaten, godt før bruk slik at det ikke ligger igjen rester fra ting som inneholder gluten. Dersom du griller sammen med noen som vil legge pølse/hamburgerbrødene på grillen, er det lurt at dette legges på til slutt slik at du unngår smitte. Husk at noen marinader/sauser inneholder hvete, så sjekk alltid pakkingen før bruk.

Her er noen forslag til hva du kan legge på grillen:

Ishavsrøye og laks
Ishavsrøye og laks
Torsk og grønnsaker i folie
Torsk og grønnsaker i folie
Laks og marinert scampi
Laks og marinert scampi
Grønnsaks spidd med halloumi
Grønnsaks spidd med halloumi
Innbakt svinefilet
Innbakt svinefilet
Lam/svin og grønnsaksspyd
Lam/svin og grønnsaksspyd
Svinefilet, paprika med feta
Svinefilet, paprika med feta
Kyllingfilet i bacon
Kyllingfilet i bacon
image
image

Du kan legge det aller meste på grillen synes jeg. Både kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker smaker aller best med litt røyksmak og det er få ting som smaker så godt som god grillmat nå på sommeren. Gjerne med en god salat eller noen gode dipper til.

Forslag til dipp finner du her:

Hummus
Hummus

Oppskrift på hummus:

500-700 g ferdig kokte kikerter
1/2-1 sitron, saften
3 hvitløkfedd, grovt hakket
1/2-1 dl god olivenolje
2 ss tahini
1/4 ts knust spisskummen
1/2 salt
1/2 paprikapulver eller kajennepepper.
Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.

Tzatsiki
Tzatsiki

Oppskrift på tzatsiki:

Tzatsiki:

Gresk yoghurt. Bruk gjerne tyrkisk også. Jo tykkere den er, jo bedre smaker det:)
2 fedd hvitløk
1/2 revet agurk
1/2 -1 ts sitronsaft
Salt/ pepper

Riv agurken på ett rivjern å sil ut saften. Bland alle ingrediensene sammen. Settes kaldt i 1 time eller mer. Dette er for at smaken skal sette seg skikkelig.

Salat med vannmelon og feta
Salat med vannmelon og feta

Oppskrifter og forslag til salater finner du her:

Salater

Håper du fant litt inspirasjon til å starte grillsesongen 2017. Hva er ditt beste glutenfrie grilltips?

Nå skal i hverfall jeg ut å nyte siste rest av ettermiddagen og solen.

God helg!

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #bbq #grillsesong #glutenfri #snartsommer #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *