Blog posts

Gulrotkake muffins

Gulrotkake muffins

Kaker / dessert

Du vet den følelsen når du har satt deg foran TV´n på kvelden. Ungene er lagt og du tror at dere endelig skal få litt kvalitetstid sammen, men det eneste du klarer å tenke på er den følelsen av at du har glemt noe.

Den følelsen fikk jeg i går kveld. Etter å ha gått igjenom hele sjekklisten for dagens vennegruppe-treff, kom jeg på at det er jo selvfølgelig jeg som har ansvaret for ett glutenfritt kake-alternativ til festen. Heldigvis har både Kiwi og Rema åpent til sent på kvelden…

Disse har jeg laget flere ganger med like stor suksess hver gang. Fort går det også:)

Du trenger;

Muffins:

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl glutenfri lys melblanding. Semper
  • 1,5 dl olje
  • 5 dl revet gulrot

Glasur:

  • 200 g Filadelfia, eller annen kremost
  • 75 g smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revet gulrot.

Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøles.

Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til glasuren får en  luftig konsistens. Bruk romtemperert kremost og smør.

Smør litt ostekrem på toppen av hver muffins. Avkjøl de på ett kaldt sted slik at glasuren stivner litt.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #muffins #glutenfri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtno #matprat #matstart #matbloggsentralen #cøliaki #cøliakiforeningen

 

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Else Kristiansen
    november 18, 2017 at 4:00 pm
    Reply

    Vanligvis er det både bakepulver og natron i gulrotkaker, så jeg tilsatte 2 ts. bakepulver og 1 ts. natron. Vet ikke om det var uteglemt, men ville ikke ta sjansen. Er ikke ferdig enda, så kan ikke si noe om resultatet, men tror nok de blir gode 🙂

    • admin
      november 19, 2017 at 2:06 pm

      Hei, Det med bakepulveret må være en forglemmelse. Skal sjekke ved anledning å komme tilbake til deg. Ble de bra? 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *