Gyros, gresk salat, glutenfrie pitabrød & tzatsiki

image

Om du har vært i Hellas har du sikkert smakt Gyros. Gyros er Hellas svar på streetfood. Det er så godt, med masse gode smaker.

Det er selvfølgelig  lettere å lage om man har utstyret til det, men du kan fint gjenskape smaken på ditt eget kjøkken her i det kalde nord også.

Jeg har laget dette tidligere, så link til oppskriftene på gyros, glutenfrie pitabrød og tzatsiki finner du under. I går brukte vi Pulled pork (grunnet litt dårlig tid) som fungerer utmerket i en gyros. Bare å følge anvisningen på pakken. Men om du vil lage det selv har jeg lagt ved oppskrift.

Oppskrift på Gyros finner du her;

Gyros & glutenfrie pitabrød

Oppskrift på pitabrød finner du her;

Glutenfrie pitabrød. Må prøves!

Oppskrift på tzatsiki finner du her;

http://pappautengluten.no/?p=785

image

Stekte poteter;

Skrell 3-4 store poteter. Skjær de i passe biter å stekt i olje på høy varme. Oljen skal dekke potetene i pannen. Legg de på kjøkkenpapir etter steking for å trekke ut oljen.

image

Gresk salat;

  • 3-4 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rød løk
  • 1/2 feta i skiver eller smuldret.
  • oregano/ salt
  • 1 ss oliven olje

image

image

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉