Blog posts

Hevefritt grovbrød med surdeigspulver og quinoa

Hevefritt grovbrød med surdeigspulver og quinoa

Brød/gjærdeig

Dette heve/og-glutenfrie grovbrødet med quinoa og surdeigspulver lager du på 1-2-3. Det er ikke tilsatt gjær og trenger derfor ikke heve. Bland sammen ingrediensene å server nybakt brød til frokost i helgen. Jag garanterer suksess!

 

Du trenger:

  • 500 gr grovt glutenfritt mel. Vi brukte grovmiks fra Helios
  • 70 gr quinoamel. Helios
  • 2 ss surdeigspulver. Det glutenfrie verksted
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss honning/ sirup
  • 50 gr smør
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl valgfrie frø og kjerner som linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner og  gresskarkjerner.
  • 6 dl vann
  • 2 ss gresskarkjerner og sesamfrø til pynt/topping

Dersom du ikke har quinoa eller suredeigspulver kan du erstatte med 70-80 gr havregryn eller annet ønskelig mel.

Deigen skal være litt klissete. Du kan evt tilsette mer vann/mel ved behov. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Smelt smøret og avkjøl. Ha de våte ingrediensene med det tørre og rør godt. Trykk ut deigen i en brødform og pynt med gresskarkjerner og sesamfrø.

Stek brødet på 180 C i ca 45 minutter. Avkjøl på rist.

Pynt med gresskarkjerner og sesamfrø.

Grovbrød med surdeigspulver og quinoa
Grovbrød med surdeigspulver og quinoa
Grovbrød med surdeigspulver og quinoa

Husk at du også kan følge @pappautengluten på FB og Instagram for daglige oppdateringer .

#pappautengluten #helios #glutenfritt #samarbeid #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #glutenfree #foodblogger #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *